Sport

Adi Popa crede că fanii FCSB sunt ”spălați pe creier”: ”Nea Gigi e foarte smart”

Adi Popa, fost jucător la FCSB și CSA Steaua, a făcut o nouă declarație care îi va scoate din sărite pe fanii formației din SuperLiga.
19.10.2023 | 16:10
Adi Popa crede ca fanii FCSB sunt spalati pe creier Nea Gigi e foarte smart
Adi Popa crede că fanii FCSB sunt ”spălați pe creier”
ADVERTISEMENT

”Motoreta” și-a spus deja de multe ori punctul de vedere în războiul dintre CSA Steaua și FCSB, considerând că adevărata Steaua este echipa din Liga a 2-a. Acum, Adi Popa a venit și cu o explicație pentru care fanii celor de la FCSB cred cu înverșunare că echipa pe care o susțin fără să stea pe gânduri: sunt spălați pe creier.

Adi Popa crede că fanii FCSB sunt ”spălați pe creier”

Ajuns la 35 de ani, fostul atacant al ”roș-albaștrilor” din ambele ligi, e de părere că suporterul de rând crede tot ce vede la televizor sau pe internet. Așadar, notorietatea lui Gigi Becali și faptul că FCSB se luptă la titlu, în timp ce CSA Steaua este în liga secundă, ar contribui decisiv la alegerea făcută de fani.

ADVERTISEMENT

Adi Popa a subliniat că mass-media ține partea celor de la FCSB în acest război, astfel că oamenii cad foarte ușor în capcana ”manipulării” și aleg să creadă că FCSB e Steaua fără să analizeze prea mult situația. ”Din punctul meu de vedere, ei fac o chestie – și nea Gigi e foarte smart și nu degeaba a reușit în viață și a făcut atâția bani – cu marketingul lor vizavi de brand, care e foarte agresiv și foarte puternic.

Ăsta e adevărul. Acum, că e incorect, că e corect, ce să facem? Orice site deschizi, nu trece o săptămână să nu apară o persoană din fotbal sau să se discute la o emisiune că FCSB e Steaua, FCSB e Steaua. Adică, până la urmă, consider că ideea asta, la un moment dat, la cât de agresivă și puternică este, induce, așa, cu forța.

ADVERTISEMENT

Adică îl spălăm pe creier, FCSB e Steaua. Cine nu cunoaște cu adevărat o să o ia mot-a-mot: Da, mă, așa e”, a declarat Adi Popa, în cadrul emisiunii ”Națiunea Stelistă”. Adi Popa a evoluat pentru FCSB în perioada 2012 – 2017 și 2019-2020, reușind să bifeze 228 de meciuri și să înscrie 28 de goluri pentru formația lui Gigi Becali.

Totodată, Adi Popa a jucat și pentru CSA Steaua, unde a strâns 48 de prezențe în tricoul roș-albastru și a marcat 12 goluri și a oferit 6 pase decisive. Interesant, un verdict similar a oferit și fostul fotbalist Alin Stoica, cel care crede că CSA Steaua va atrage toți suporterii dacă va promova în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

”Da, este o problemă la CSA Steaua, este al treilea an când nu pot promova. E din cauza legii, am înţeles că sunt şi acum procese. E păcat că se întâmplă asta în România. Şi la Craiova e aceeaşi problemă cu cele două echipe, dar pentru mine palmaresul e cel mai important lucru. De asta joci fotbal, pentru palmares, pentru trofee.

Să ai Champions League în vitrină (n.r. face referire la Cupa Campionilor Europeni cucerită de Steaua în ’86) e ca şi cum ai câştiga Campionatul Mondial, e cel mai înalt nivel posibil în fotbal”, a declarat Alin Stoica. Între timp, CSA Steaua așteaptă să afle un verdict final spre finele lunii octombrie, referitor la scandalul palmaresului.

ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea la Curtea de Apel a procesului pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Deși un nou termen era programat pe 16 octombrie, judecătorii au decis să amâne această decizie până pe 23 octombrie 2023.

ADVERTISEMENT
1,90 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele înscriu” la meciul FCSB - FC Voluntari