Sport

A scris istorie la FCSB și acum recunoaște că a pariat: ”Aveam doi colegi care puneau cotele pe tablă, făceam toți bilete”

Scandalul pariurilor ilegale din Italia, pornit de la fotbalistul lui Juventus, Nicolo Fagioli, este comentat de toată suflarea fotbalistică.
19.10.2023 | 14:00
A scris istorie la FCSB si acum recunoaste ca a pariat Aveam doi colegi care puneau cotele pe tabla faceam toti bilete
Un fost internațional român recunoaște că a pariat. Foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

De la fani la foști jucători sau antrenori, toți au avut câte ceva de spus pe marginea acestui subiect. Este acum rândul lui Dorin Goian, fost internațional român și jucător al Stelei. Surprinzător, Goian a recunoscut că mulți fotbaliști pariază, însă e important să nu o facă pe bani mulți.

Un fost internațional român recunoaște că a pariat

Într-o intervenție la GSP Live, Dorin Goian și-a adus aminte de perioada petrecută la Rangers, în Scoția, când mai mulți coechipieri făceau pariuri chiar în vestiar. ”Și eu am pariat. La Rangers aveam doi colegi care puneau cotele pe tablă și făceam toți bilete”, și-a adus aminte Goian.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 42 de ani, Dorin Goian a comentat scandalul din Italia și recunoaște că mulți fotbaliști pariau, ca și hobby, însă nu înțelege obsesia lui Nicolo Fagioli, cel aflat în centrul scandalului din Italia. Alături de Fagioli au ieșit la suprafață mai multe nume de fotbaliști mari, care ar fi pariat sume imense, foarte des.

Este vorba despre nume ca Nicolo Zaniolo (Aston Villa), Sandro Tonali (Newcastle), Zalewski (Roma), Stephan El Shaarawy (AS Roma), Federico Gatti (Juventus) și Nicolò Casale (Lazio). Inclusiv numele românului Drăgușin a apărut în acest scandal, însă fundașul este menționat doar pentru că l-ar fi împrumutat pe Fagioli cu 40.000 de euro.

ADVERTISEMENT

”În primul rând, nu știm exact ce a fost acolo. De asta nici nu vreau să vorbesc despre Drăgușin și capitolul pariuri. Nu este nimic dovedit. Nu am întâlnit jucători care să aibă viciul ăsta al pariurilor atât de mare, care să parieze sume mari cu scopul de a câștiga bani. Și eu am pariat.

Știu mulți jucători care au făcut-o. Important e să o faci de distracție. Vine weekend-ul, mai stai acasă, te mai uiți la meciuri. Important e să o faci la modul de distracție, nu cu scopul de a câștiga. Cu pariurile pierzi. Și la Rangers se paria. Aveam doi colegi care puneau pe tablă, în vestiar, cotele pentru meciurile din ziua respectivă.

ADVERTISEMENT

Tu veneai la antrenament, mai trăgeai un jambier, un tricou pe tine, mai aruncai un ochi pe cote și la final puneai și tu 20 de lire, 30 de lire, făceai cotă de 5-6, să mai urmărești în ziua respectivă. Toți făceau asta. Era de distracție, nu se pariau sume de ordinul miilor de lire”, a declarat Goian, potrivit sursei citate.

Impresarul lui Radu Drăgușin, Florin Manea, a declarat că fotbalistul său nu are nicio legătură cu acest scandal, pentru că nu știa că cei 40.000 de euro împrumutați sunt pentru pariuri. ”Mi-am adus aminte, după ce a apărut subiectul, că mi-a zis la un moment dat, într-o discuție, că i-a dat 40.000 de euro lui Fagioli, dar nu e o chestie recentă, cred că e vreun an de atunci.

ADVERTISEMENT

Chiar i-am și spui ‘Ai grijă să ți-i dea înapoi, că nu e o sumă mică’. Mi-a zis că nu-și face probleme. Normal că nu-i pică bine, nu i-ar pica bine nimănui, dar eu sunt 1000% convins că nu are nicio legătură, sunt sigur că, dacă era să fie ceva, ancheta ar fi scos la iveală”, declara Florin Manea pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: