Sport

Adi Vasile, informații despre accidentarea Oanei Borș: „Arată foarte clar ca o ruptură a ligamentului încrucișat anterior!”

Adi Vasile, selecționerul naționalei României de handbal feminin, a oferit informații despre accidentarea suferită de Oana Borș în partida România - Iran 39-11.
04.12.2021 | 18:13
Adi Vasile informatii despre accidentarea Oanei Bors Arata foarte clar ca o ruptura a ligamentului incrucisat anterior
ADVERTISEMENT

România s-a impus categoric în fața reprezentativei Iranului, scor 39-11, la Campionatul Mondial de handbal feminin. Însă, victoria României a fost umbrită de accidentarea gravă suferită de tânăra Oana Borș (18 ani).

Adi Vasile, informații despre accidentarea Oanei Borș

Adi Vasile susține că Oanei Borș i s-a făcut o radiografie, iar, la prima vedere, pare să fie o ruptură a ligamentului încrucișat anterior. Totodată, selecționerul României a anunțat că, în locul Oanei Borș, va fi adusă Alexandra Badea.

ADVERTISEMENT

Pentru naționala noastră, urmează partida cu Kazahstan, care va avea loc duminică, la ora 19:00

„Generează (n.r. accidentarea Oanei Borş) niște emoții foarte puternice și, din păcate, emoțiile acestea puternice sunt doar într-un context foarte negativ.

Trauma Oanei are un context foarte încărcat, având în vedere că a debutat la un turneu final, de abia a făcut 18 ani și a marcat primul ei gol la senioare. Pe de altă parte, lucrurile acestea fac parte din viața noastră.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ne adaptăm și să trecem mai departe. Suntem alături de Oana, cred că are o carieră foarte frumoasă în față, pentru care va trebui să muncească. Dar, la cum arată drumul ei, e aliniată corect.

Suntem alături de ea, ea e alături de noi, așa că împreună trebuie să ne continuăm munca. Din ce am înțeles, ieri i s-a făcut doar o radiografie, pentru că așa este protocolul.

ADVERTISEMENT

Dar, nefiind doctor, arată foarte clar ca o ruptură a ligamentului încrucișat anterior. Deja de ieri am demarat toate procedurile, iar Alexandra Badea este cea care va veni alături de noi.

Are nevoie să facă vizita medicală la Centru de Medicină Sportivă, după care va urca în avion și o așteptăm alături de noi.

ADVERTISEMENT

Kazahstan este o echipă care joacă un stil de handbal mult mai asemănător celui european, cu care suntem obișnuiți. Au, cel puțin la linia de nouă metri, două fete cărora le place să arunce de la nouă metri, ambele interi. Au o conducătoare de joc foarte arțăgoasă în relația de a juca unu contra unu.

Norvegia poate să bată la 15 goluri o echipă precum Olanda, chiar dacă 40 de minute scorul e egal. Oricine știe: Împotriva Norvegiei, dacă vrei să ai o șansă corectă, trebuie să joci 60 de minute la maximum de potențial și atunci poți spera la un rezultat bun”, a declarat Adi Vasile.

ADVERTISEMENT