Sport

România – Iran 39-11 la CM de handbal feminin. Meci simplu umbrit de o accidentare gravă. Video

România a trecut de Iran cu 39-11, în primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin. "Tricolorele" au pierdut-o pe Oana Borş, care a suferit o accidentare gravă.
03.12.2021 | 20:22
Romania  Iran 3911 la CM de handbal feminin Meci simplu umbrit de o accidentare grava Video
Laura Chiper, în duel cu o sportivă din Iran. Sursa foto: ihf.info
ADVERTISEMENT
03-12-2021
16:59

România - Iran 39-11 la CM de handbal feminin

VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE ALE MECIULUI AICI

FINAL DE MECI! România se impune cu 39-11 în faţa Iranului, în primul meci de la Campionatul Mondial. Din păcate, Adi Vasile a pierdut-o pe Oana Borş, accidentată grav după ce a marcat primul gol la naţionala României. Urmează duelul cu Kazahstan de duminică, de la ora 19:00. 

Min. 55: 35-10 România! “Tricolorele” au o eficacitate de 60% în acest meci. 

Min. 37. 26-4 România! “Tricolorele” trebuie să se ferească de accidentări de acum încolo. Oana Borş, din păcate, şi-a încheiat turneul. Sperăm ca Pintea să nu aibă de suferit după lovitura încasată. 

Min. 32: 22-3 România! Crina Pintea a fost lovită puternic în faţă şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Start în repriza secundă! 

PAUZĂ! După 30 de minute, România conduce Iran cu 20-3. Este un antrenament pentru naţionala noastră care a pierdut-o însă pe Oana Borş. 

Cât ghinion pentru Oana Borş! Handbalista care tocmai marcase primul gol pentru naţionala României a suferit o accidentare horror. Este suspectă de ruptură a ligamentelor încrucişate. Meciul a fost întrerupt minute bune. Oana Borş a marcat golul de 13-2. 

Oana Borş primeşte îngrijiri medicale
Oana Borş primeşte îngrijiri medicale. Sursa: captură Digi

Min. 15: 12-2 România! Sunt 10 goluri avans pentru România, după doar 15 minute

Min. 10: 7-2 România! “Tricolorele” nu au emoţii, însă portarul Iranului, Khalili, impresionează în start. 

Min.5: 4-1 România! Diferenţă mare între cele două echipe, însă “tricolorele” au ratat trei atacuri la rând

Min. 2: 3-0 România! Start lansat pentru naţionala noastră care înscriu de trei ori într-un minut şi jumătate

Start de meci!

Foaia de joc: 

România - Iran, echipe
România – Iran, echipe

Meciul România – Iran are loc vineri, 3 decembrie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul primei etape a grupei C de la turneul final al CM de handbal feminin, competiţie care se desfăşoară în perioada 2-19 decembrie, în Spania.

Unde se joacă meciul România – Iran de la CM de Handbal feminin

Confruntarea România – Iran se desfăşoară vineri, 3 decembrie, de la ora 19:00, în Pabellon Ciutat de Castello, o sală de 5.200 de locuri din localitatea aflată în comunitatea valenciană, zonă unde se află mulţi români, ceea ce înseamnă că există mari şanse ca fetele să aibă susţinere puternică din tribune.

ADVERTISEMENT

Este meciul de deschidere pentru naţionala României în grupa C a turneului final al CM de Handbal feminin, organizat pentru prima dată cu 32 de echipe. România se mai află în grupă cu Norvegia, una dintre marile favorite la titlul mondial, şi Kazahstan, primele trei clasate mergând mai departe în faza a doua a grupelor, în care vor face grupă comună cu primele trei din grupa D (Suedia, Olanda, Uzbekistan, Porto Rico).

Cine transmite la TV partida România – Iran

Partida România – Iran se joacă vineri, 3 decembrie, de la ora 19:00, în grupa C a turneului final al CM de handbal feminin în sala Pabellon Ciutat de Castello şi este transmisă în direct pe micile ecrane pe canelele Digi Sport 1, Telekom Sport şi Look Sport. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este evident că singurul meci foarte greu pentru naţionala pregătită de antrenorul CSM-ului bucureştean, Adi Vasile, va fi cel cu Norvegia, dar asta nu înseamnă că partidele nu trebuie tratate cu toată seriozitatea şi respectul cuvenit pentru adversare.

Ce jucătoare lipsesc din întâlnirea România – Iran

Naţionala României prezentă la turneul final al CM de handbal feminin este o reprezentativă tânără, în care veterana echipei este pivotul Crina Pintea de la Gyor, 31 de ani. În rest, foarte multe jucătoare tinere, în perspectiva creării unui lot omogen pentru abordarea calificării la JO din 2024 de la Paris.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, pentru prima dată după foarte multă vreme, fără a fi indisponibilă din cauza unei accidentări, cea mai valoroasă handbalistă română a tuturor timpurilor, Cristina Neagu, nu se află în lot, ceea ce este o uriaşă pierdere şi scade mult potenţialul echipei. A fost decizia ei de a nu merge la acest turneu final, respectată de Federaţie şi de selecţionerul Adi Vasile.

Obiectivul României este clasarea în primele zece locuri

Fără Cristina Neagu este clar că meciurile în compania adversarelor grele devin extrem de dificile pentru o reprezentativă cu multe jucătoare talentate, dar neexperimentate la acest nivel. Mai ales că în afara Cristinei nu se află în Spania nici altă handbalistă de valoare, Eliza Buceschi.

ADVERTISEMENT

Obiectivul fixat pentru participarea la acest turneu final este o clasare în primele zece locuri. Teoretic, accesul în a doua fază a grupelor nu reprezintă nici o problemă, Iran şi Kazahstan, chiar dacă ultima e mult mai bună decât echipa asiatică, fiind inferioare României. Norvegia e clar deasupra, iar în următoarea fază Suedia şi Olanda par a fi şi ele peste naţionala noastră.

Cote la pariuri pentru jocul România – Iran

Acesta este unul dintre meciurile pentru care bookmakerii nu acordă nicio cotă pentru echipa considerată superfavorită, în speţă naţionala României. Se acordă doar cote astronomice pentru egal sau marea bombă a competiţiei, ambele variante ajungând la 35,00. Victoria la handicap a fetelor lui Adi Vasile începe de la diferența de 19 goluri şi are cotă 1,55.

Iran este pentru prima dată la o competiţie de asemenea amploare în lumea mare a handbalului feminin. Jucătoarele care vor intra pe teren vor face senzaţie cu echipamentul lor, acoperite de sus până jos şi cu ţinuta tradiţională pe cap, dar sunt bucuroase că pot face, prin prezenţa lor, o bună propagandă acestui sport în regiunea Golfului.

ADVERTISEMENT