News

Admitere liceu 2020. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro. Află la ce liceu ai ajuns după codul unic. Update

10.07.2020 | 14:08
Admitere liceu 2020 Rezultatele repartizarii computerizate au fost publicate pe eduro Afla la ce liceu ai ajuns dupa codul unic Update
ADVERTISEMENT

Admiterea la liceu 2020 se făce la fel ca în alți ani pe baza unei repartizări computerizate. Rezultatele sunt publicate din moment în moment pe edu.ro și le poți verifica AICI. Tot ceea ce ai de făcut este să introduci codul unic și să vezi unde anume studiezi pentru următorii 4 ani de zile.

Au fost zile grele pentru toți cei implicați în proces. Părinții și candidații au verificat de zor dacă datele din fişele de înscriere la liceu sunt completate corect și au sperat la un loc în liceul visat de întreaga familie. Vă readucem aminte că absolvenții clasei a VIII-a au avut la dispoziție cinci zile pentru a completa fișele cu opțiuni.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile în urmă, baza de date a fost transmisă de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul naţional de admitere prin confirmarea finalizării operaţiunilor specifice. Apoi s-a trecut la verificarea şi corectarea eventualelor erori.

UPDATE, ora 14:00:  Ministerul Educației a afişat rezultatele repartizării în licee 2020.

VEZI AICI LA CE LICEU AI AJUNS

UPDATE, ora 13.45: Ministerul Educației întârzie afișarea rezultatelor repartizării în licee 2020. Nici până la ora 13:45, listele cu elevii admiși la liceu nu au fost făcute publice pe admitere.edu.ro. În anii trecuți, Ministerul Educației a publicat aceste date până în ora 12.00.

ADVERTISEMENT

Cum s-a desfășurat admiterea la liceu 2020

Primele rezultate publicate ale repartizării computerizate au fost cele de la liceele militare. Potrivit acestora, ultima medie de admitere la unitățile de învățământ de profil din țară a fost 8,99.

Ministerul Educației a publicat, pe site-ul admitere.edu.ro, noua ierarhie la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a.

ADVERTISEMENT

“După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, astăzi, 4 iulie 2020, Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. 

Acest lucru atrage după sine și actualizarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a. Repartizarea computerizată se va desfășura în data de 10 iulie”, a anunțat ministerul.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știți că algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Concret, în momentul în care se ajunge la un candidat, computerul nu face altceva decât să caute în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere.

Atenție! Dacă aceasta este validă și mai există locuri, atunci elevul este considerat admis și se trece la următorul candidat. În caz contrar, se verifică a doua opțiune de pe fișă, a treia și așa mai departe.

Există și varianta în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă. Atunci acesta rămâne nerepartizat și trebuie să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

Se poate întâmpla lucrul acesta în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni sau dacă opțiunile exprimate de el sunt ocupate înainte de alți candidați care au medii mai mari.

Algoritmul de repartizare computerizată 2020 ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Ierarhia absolvenților de clasa VIII poate fi consultată pe site-ul admitere.edu.ro, fiind publicată pe data de 4 iulie, după rezultatele la sesiunea specială a Evaluării Naționale.

 

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că...
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că "s-a culcat cu jumate din vestiar"
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Primele probleme pentru judecătoarea din cazul Vlad Pascu, după ce a întrebat dacă...
Primele probleme pentru judecătoarea din cazul Vlad Pascu, după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sala de judecată
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate...
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate sau batjocorite pe internet
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi...
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi au fost căsătoriți timp de 30 de ani
Se schimbă regulile RCA. Avantaj pentru păgubiți
Se schimbă regulile RCA. Avantaj pentru păgubiți
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării...
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării ar fi problemele cu alcoolul ale soției sale
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă