News

Adolescenta din Mehedinți ucisă într-un tragic accident rutier era șefa clasei. Mama Andradei: ”Am sperat într-o minune de Crăciun”

Au apărut noi detalii despre Andrada, adolescenta de 16 ani de Mehedinți, care a pierit într-un accident provocat de un șofer beat și fără permis.
24.12.2023 | 14:41
Adolescenta din Mehedinti ucisa intrun tragic accident rutier era sefa clasei Mama Andradei Am sperat intro minune de Craciun
Adolescenta a fost găsită la câțiva metri de mașina răsturnată Sursa foto: Actual Mehedinți
ADVERTISEMENT

Mama tinerei spune că aceasta ieșise să se plimbe puțin cu prietenii. Fata de 16 ani, din comuna mehedințeană Bălăcița, era elevă în clasa a IX-a la un liceu din Drobeta Turnu Severin.

Adolescenta din Mehedinți ucisă într-un tragic accident rutier era șefa clasei

Andrada era chiar șefa clasei din care făcea parte la Liceul Teoretic Șerban Cioculescu din Drobeta Turnu Severin. Mama tinerei a relatat că, după ce a auzit despre accident, a sperat într-un miracol de Crăciun. Dar acesta nu s-a produs.

ADVERTISEMENT

”Andrada ieșise pe afară să se plimbe puțin. Mi-a spus că merge pe afară să se plimbe cu Larisa. Nu am știut că a urcat în mașina asta.

Am stat lângă ambulanță și am sperat într-o minune de Crăciun. Dar, nu s-a întâmplat nicio minune”, a declarat femeia care a ajuns la fața locului, imediat după tragedie, relatează Observator.

ADVERTISEMENT

Apropiații fetei au povestit că tânărul a venit cu mașina tatălui său în locul unde Andrada și alți prieteni stăteau de vorbă. ”Hai să dăm o tură”, a fost propunerea tânărului de 21 de ani. Trei adolescenți au acceptat, iar Andrada a ales locul din față.

Avea să fie ultima ei plimbare cu mașina. Când autoturismul s-a răsturnat, fata a fost aruncată la câțiva metri depărtare, potrivit Adevărul. Medicii nu au mai putut să o salveze.

ADVERTISEMENT

”La data de 24 decembrie a.c., ora 00.25, un tânăr de 21 ani din comuna Bălăcița, în timp ce conducea un autoturism pe DJ606A, în localitatea Bălăcița, într-o curba la dreapta a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului a rezultat decesul unei minore de 16 ani, din aceeași localitate, pasageră pe locul din față al autoturismului.

ADVERTISEMENT

Conducătorul auto a fost testat cu aparatura din dotare care a indicat o alcoolemie de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști a reieșit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere”, a informat IPJ Mehedinți

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: ucidere din culpă; conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere; conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ADVERTISEMENT