Fotbal intern

Adrian Bumbescu nu îi dă nicio șansă Universității Craiova la titlu: „Trebuia să rămână Papură!” Exclusiv

24.02.2021 | 22:36
Adrian Bumbescu nu ii da nicio sansa Universitatii Craiova la titlu Trebuia sa ramana Papura Exclusiv
Adrian Bumbescu nu îi dă nicio șansă Universității Craiova la titlu: „Trebuia să rămână Papură!”
ADVERTISEMENT

Adrian Bumbescu nu crede că Universitatea Craiova are șanse la titlu în acest sezon și consideră că antrenorul Corneliu Papură trebuia să rămână „principal” în Bănie, deoarece cunoștea foarte bine echipa.

„Colonelul” a împlinit 61 de ani și a oferit un interviu savuros în exclusivitate pentru FANATIK în care a vorbit despre cum a ajuns la Steaua, despre cum a început fotbalul la Craiova, idolii copilăriei, dar și despre meciul istoric împotriva celor de la Leeds United.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș central, care a fost campion cu Universitatea Craiova în 1980, echipă pentru care a jucat doi ani (1978-1980), a vorbit despre omul căruia îi datorează debutul în prima ligă.

Adrian Bumbescu își dorește ca Universitatea Craiova să ia titlul, dar nu le dă oltenilor prea multe șanse: „La ora actuală nu se poate”

Adrian Bumbescu a debutat în Liga 1 la Universitatea Craiova în 1978, iar în doar doi ani a cucerit titlul cu marea echipă din Bănie. Fostul câștigător al Cupei Campionilor spune că îi datorează totul lui Ilie Oană: „Pe mine, Ilie Oană m-a promovat în Liga 1. Am avut multe de învățat de la el”, a declarat fostul mare jucător pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Deși își dorește ca Universitatea Craiova să cucerească titlul în Liga 1, fostul mare jucător nu crede că oltenii au forța să reușească asta în acest sezon: „Eu mi-aș dori, dar la ora actuală nu poate! La lotul pe care îl are în acest moment Universitatea Craiova nu are cum!”, a declarat sigur pe el Bumbescu.

În viziunea olteanului, Craiova nu are nevoie doar de câțiva jucători de valoare, ci și de un antrenor. Adrian Bumbescu consideră că Mihai Rotaru a greșit când l-a demis pe Corneliu Papură, care cunoștea foarte bine echipa și l-a înlocuit cu Marinos Ouzounidis: „Mai au nevoie de jucători de valoare și de un antrenor! Eu cred că tot Papură trebuia să rămână pentru că îi cunoștea foarte bine”.

ADVERTISEMENT

Adrian Bumbescu nu are încredere în antrenorul grec: „Vai ce șoc s-a produs la echipă! Au câștigat iar cu 1-0”

Adrian Bumbescu nu e deloc convins de capacitatea grecului Marinos Ouzounidis de a o conduce pe Universitatea Craiova spre titlu și nu a simțit că s-a produs niciun șoc la echipă prin schimbarea sa: „Ce au schimbat cu Marinos Ouzounidis? Vai ce șoc s-a produs la echipă că a câștigat iar cu 1-0 cu Hermannstadt!

Ba, mai mult, fosta glorie a Universității Craiova, Dinamo și Steaua București consideră că echipa pregătită de Marinos Ouzounidis are un joc chinuit și nici de cum ofensiv, așa cum anunța antrenorul grec: „Și cu joc chinuit. De unde ofensivi?!”.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș central al Universității Craiova și-a adus aminte de momentele în care urmărea de pe terenul de zgură foștii mari jucători ai Craiovei Maxima: „Mergeam la stadion și îi vedeam pe Balaci, Cămătaru, pe fostele glorii cum se antrenau și eu eram pe zgură. Îmi plăcea enorm să îi văd!”. Bumbescu l-a mai avut ca model pe fostul mare fundaș central al Craiovei și al Stelei, Ștefan Sameș: „Eu l-am avut pe Sameș. Fane Sameș a fost un mare fotbalist! Fundaș central, ca mine. A fost la un moment dat la Craiova și îmi plăcea extraordinar cum sărea la cap. Un jucător deosebit!”.

„Cu Leeds United a fost un meci istoric. Aveam doar 19 ani! Țin minte când am venit cu trenul de la București la Craiova erau mii de oameni care ne așteptau în gară! A fost ceva… Toată Craiova era la tren! Performanțe fără bani, fără nimic! Doar glorie!” – Adrian Bumbescu


  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – U Craiova: 1,78  este cota pentru „nu marchează ambele”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT