Sport

Adrian Bumbescu, reproșuri pentru Duckadam la aniversarea a 37 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor: “Helmuth cam evită Ghencea, nu știu de ce”

Adrian Bumbescu i-a reproșat lui Helmuth Duckadam absența din Ghencea la aniversarea a 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.
07.05.2023 | 15:06
Adrian Bumbescu reprosuri pentru Duckadam la aniversarea a 37 de ani de cand Steaua a castigat Cupa Campionilor Helmuth cam evita Ghencea nu stiu de ce
Adrian Bumbescu i-a reproșat lui Helmuth Duckadam absența din Ghencea la aniversarea a 37 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Steaua o înfruntă pe Oțelul Galați în etapa a 7-a din play-off-ul Liga 2 Casa Pariurilor chiar în ziua în care se împlinesc 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni împotriva Barcelonei la Sevilla. Helmuth Duckadam, „eroul de la Sevilla”, nu a mers pe Stadionul Ghencea pentru a aniversa alături de fostele glorii ale roș-albaștrilor.

Adrian Bumbescu, reproșuri pentru Helmuth Duckadam la aniversarea a 37 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor: „Cam evită Ghencea”

Adrian Bumbescu, fostul mare fundaș central al Stelei, i-a reproșat lui Helmuth Duckadam faptul că nu a venit în Ghencea la meciul roș-albaștrilor cu Oțelul pentru a celebra aniversarea de 37 de ani de la cea mai mare performanță din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Fostul mare portar, care a apărat patru penalty-uri consecutive la loviturile de departajare în marea finală cu Barcelona, a ales să meargă la CSM București – Esbjerg, meciul retur din sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

„Ministrul apărării” nu își explică motivele pentru care Duckadam evită stadionul Ghencea. „Helmuth cam evită stadionul Ghencea, nu știu de ce. El o să fie mereu bine primit în Ghencea. În afară de el, este cam toată lumea la acest eveniment”, a declarat Adrian Bumbescu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Adrian Bumbescu, anunț trist pentru fanii Stelei: „Nu se va putea promova anul acesta”

Adrian Bumbescu a dat lovitura de start a meciului Steaua – Oțelul Galați. Înaintea partidei „Colonelul” a vorbit despre posibilitatea echipei antrenate de Daniel Oprița de a promova. Deși se află pe locul 2, direct promovabil, cu patru etape rămase până la final, roș-albaștrilor le este interzisă promovarea, deoarece este susținută de MApN.

Totodată, Adrian Bumbescu a vorbit despre schimbarea Legii Sportului propusă de Vasile Dîncu. Fosta glorie a Stelei a mărturisit că inițiativa nu este cu dedicație pentru CSA Steaua, ci pentru tot fotbalul din România. „Nu cred că se va putea promova anul acesta, ne gândim pentru la anul.

ADVERTISEMENT

Lumea ne atacă pentru schimbarea legii sportului, dar nu este numai pentru noi. Este pentru întreg fotbalul românesc”, a mai spus Adrian Bumbescu. Fostul fundaș central a fost om de bază în echipa antrenată de Emeric Ienei în meciul împotriva Barcelonei de la Sevilla.

Adrian Bumbescu a jucat prima oară în Ghencea cu Universitatea Craiova

Adrian Bumbescu a jucat pentru prima oară în Ghencea pe vremea când îmbrăca tricoul Craiovei Maxima. Oltenii au fost învinși în „Templu”, scor 0-4 în sezonul 1978-1979. „Prima amintire e când am jucat cu Universitatea Craiova pe Ghencea, în 1978-1979 și ne-au bătut 4-0.

ADVERTISEMENT

Atunci am jucat prima oară pe Ghencea, exact înainte de meciul cu Leeds United. Cea mai frumoasă amintire aș alege-o dintre meciul România – Spania, când i-am bătut cu 3-1 și al doilea clar ar fi meciul cu Anderlecht. Aveau o echipă extraordinară atunci, cu Scifo, mulți jucători de valoare și să nu mai vorbim de echipa națională a Spaniei, care venise cu Camacho, Butragueno, cu Victor, căpitanul Spaniei.

Meciuri de care puțini își mai aduc aminte! Să se uite și Angheluță și Mironică, care tot dau în Steaua mereu. Când ies afară se mândresc cu generația lui Gațu, care au fost campioni mondiali și așa mai departe”, a declarat Adrian Bumbescu, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT