Life

Adrian Enache, declarații emoționante despre tripleta de aur a muzicii ușoare românești: ”Mălina era cristalul, iar Laura și Mădălina diamantele”

Adrian Enache a vorbit despre tripleta de aur a muzicii ușoare românești, Mălina Olinescu, Mădălina Manole și Laura Stoica, cântărețe care au dispărut dintre noi prea devreme.
12.12.2022 | 10:45
Adrian Enache declaratii emotionante despre tripleta de aur a muzicii usoare romanesti Malina era cristalul iar Laura si Madalina diamantele
Adrian Enache vorbește despre dispariția Mălinei Olinescu, a Laurei Stoica și a Mădălinei Manole / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mălina Olinescu, Mădălina Manole și Laura Stoica sunt cele trei mari cântărețe de muzică ușoară de la noi care, din păcate, au încetat din viață în floarea vârstei, chiar atunci când aveau încă multe de demonstrat. În ziua în care se împlinesc chiar 11 ani de la moartea Mălinei Olinescu, Adrian Enache a vorbit, în exclusivitate pentru cititorii FANATIK, despre cele trei artiste care au schimbat fața muzicii românești.

Adrian Enache, declarații emoționante despre Mălina Olinescu, Mădălina Manole și Laura Stoica

Adrian Enache a vorbit, la 11 ani de la moartea Mălinei Olinescu, despre regretata cântăreață. Fără să își ascundă durerea faptului că artista a încetat din viață, el a descris-o într-o serie de declarații emoționante, explicând că admirația pe care i-o purta era uriașă.

ADVERTISEMENT

”O admiram foarte mult, a jucat alături de mine in musicalul ‘Nota zero la purtare’. Spectacolul, în regia lui Ion Lucian, a avut un mare succes, iar Mălina era un munte de bun simț. Pe cît de mare valoare muzicală deținea pe atât de mare valoare umană avea.

În afara de replicile pe care le avea de spus nu a vorbit niciodată în plus sau în contradictoriu, era ca o mătase. Strălucitoare, dar o strălucire distinsă, nu epata niciodată. Cum am spus, o femeie foarte fină”, spune Adrian Enache, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

De altfel, Enache nu ascunde că Mălina Olinescu era una dintre cele trei mari artiste ale muzicii ușoare românești, alături de regretatele Laura Stoica și Mădălina Manole.

Adrian Enache, șocat de ceea ce s-a întâmplat cu Mălina Olinescu

Adrian Enache o descrie pe Mălina Olinesuc în comparație cu celelate două mari voci ale muzicii românești, dispărute la rândul lor dintre noi: Laura Stoica și Mădălina Manole.

ADVERTISEMENT

”Îmi aduc mereu aminte de Mălina, de Laura Stoica, de Mădălina. Mălina era cristalul, iar Laura și Mădălina diamantele. Mălina te aducea în starea de zen mereu, când cânta aveai senzația că ești într-o altă lume”, explică Adrian Enache.

Mai mult, precizează artistul, atunci când vorbește de Mălina Olinescu nu poate să nu își amintească despre momentele petrecute alături de ea, pe scenă, de relația fantastică pe care au avut-o, de chimia muzicală care era între ei.

ADVERTISEMENT

”Uneori mă înțelegeam cu ea din priviri, când îi plăcea ceva pleca ochii, nici nu trebuia să vorbim. A fost o femeie discretă, de un rafinament aparte, în contradictoriu cu ce i s-a întâmplat. La fel ca la Mădălina, eu nu pot să cred că niște femei care vorbeau despre viitor au sfârșit așa, s-a tăiat filmul dintr-o dată.

Nimic nu a anunțat sfârșitul tragic al Mălinei. Pe cât era de discreta pe atât era de valoroasă, îți aducea mereu o stare de bine. Mare pierdere pentru muzica românească, mai ales în contextul în care se promovează ce se promovează azi”, a mai spus Adrian Enache, pentru FANATIK.

Mălina Olinescu, Laura Stoica și Mădălina Manole, tripleta de aur a muzicii care a dispărut

Mălina Olinescu s-a stins din viață acum 11 ani, pe 12 decembrie 2011, după ce a ccăzut de la etajul șase al blocului în care locuia. La acea vreme, suspiciunile cu privire la ceea ce s-a întâmplat au ridicat mari controverse, nici acum nefiind lămurită cu exactitate cauza căderii și sfârșitului artistei.

Laura Stoica, una dintre marile voci ale României, a murit într-un cumplit accident de circulație, pe 9 martie 2006. La acea vreme, artista de 38 de ani era însărcinată și, alături de partenerul ei de viață, mort și el în tragedie, erau nerăbdători să devină părinți.

Mădălina Manole a murit pe 14 iulie 2010 după ce a înghițit Furadan, sinuciderea vedetei luând prin surprindere întreaga lume artistică de la noi din țară, cu atât mai mult cu cât ”fata cu părul de foc” devenise, nu cu mult timp înainte, mamă a unui băiețel.

ADVERTISEMENT