Fotbal international

Adrian Ilie putea să joace la Real Madrid: “M-au ofertat ei şi Manchester United” + care este marele regret al carierei

13.04.2020 | 16:13
Adrian Ilie putea sa joace la Real Madrid Mau ofertat ei si Manchester United  care este marele regret al carierei
ADVERTISEMENT

Adrian Ilie era una dintre vedetele fotbalului european la finalul anilor ’90, când juca pentru Valencia, însă cariera lui putea să ia o altă turnură. “Cobra”, aşa cum era poreclit de presa din Spania, a fost aproape să ajungă la Real Madrid, care l-a ofertat după Campionatul Mondial din 1998.

Adrian Ilie, ofertat de Real Madrid: “Au spus că sunt netransferabil”

Invitat la emisiunea Replay, Adrian Ilie a dezvăluit că putea să ajungă la Real Madrid după Campionatul Mondial din 1998. Chiar dacă naţionala României nu a mai repetat performanţa din 1994, atacantul Valenciei a reuşit un gol magnific în victoria contra Columbiei din primul meci al turneului final din Franţa.

ADVERTISEMENT

Reuşita din meciul cu Columbia şi forma bună din a doua parte a sezonului 1997-1998 l-au propulsat pe Adrian Ilie pe lista lui Real Madrid. Fostul internaţional român a susţinut că preşedintele Valenciei s-a împotrivit transferului pe “Santiago Bernabeu”.

“Am avut oferte de la Real Madrid şi Manchester United. După Mondialul din 1998 s-a întâmplat. Eram sub contract cu Valencia şi nu se gândeau să mă lase. Au spus că sunt netransferabil.

ADVERTISEMENT

Pedro Cortes, preşedintele care m-a adus şi care îmi este prieten acum, mi-a spus să nu mă gândesc să plec că nu mă lasă. Nu regret că nu am plecat. Eram iubit acolo, echipa juca foarte bine şi nu puteam să schimb”, a spus Adrian Ilie la emisiunea Replay.

Marele regret al lui Adrian Ilie: “Trebuia să semnez prelungirea contractului”

Dacă ratarea transferului la Real Madrid nu a fost un regret pentru Adrian Ilie, “Cobra” a dezvăluit că i-a părut rău că nu a semnat prelungirea contractului cu Valencia. În 2002, după patru sezoane şi jumătate pe “Mestalla”, fostul atacant al naţionalei României a plecat la Deportivo Alaves, chiar dacă oficialii “liliecilor” i-au oferit încă doi ani de contract.

ADVERTISEMENT

“Aş semna contractul în continuare cu Valencia după cinci ani. Mi-a fost propus un contract pe doi ani. S-au purtat şi ciudat cu mine în ultimele trei meciuri. Mi-au tot propus să semnez prelungirea şi m-au lăsat în afara lotului când am câştigat titlul.

Aveam şi oferte din Italia, de la Milan. Terim era la Milan şi ziceam că poate plec la AC Milan, dar cred că acolo s-a rupt ceva. Trebuia să semnez cu Valencia, mergeam în sus pe linie. Eram ok din punct de vedere fizic”, a conchis Adrian Ilie.

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie a fost transferat de Valencia de la Galatasaray la mijlocul sezonului 1997-1998. Fostul atacant român a marcat 38 de goluri în cele 115 meciuri jucate pentru “lilieci”, reuşind să devină campion al Spaniei la finalul stagiunii 2001-2002.

ADVERTISEMENT
Tags: