Fotbal international

Adrian Ilie și sfârșitul lumii în 2000. Cum și-a prelungit vacanța când juca la Valencia

31.12.2020 | 10:28
Adrian Ilie si sfarsitul lumii in 2000 Cum sia prelungit vacanta cand juca la Valencia
ADVERTISEMENT

Adrian Ilie este protagonistul unei povești desprinse din filmele SF. Fotbalistul și-a prelungit vacanța de iarnă pe când juca la Valencia și a adus ca scuză…sfârșitul lumii.

Trecerea într-un nou pe mileniu a fost bineînțeles marcată de tot felul de teorii conspiraționiste și predicții care mai de care mai fantasmagorice. Una dintre cele mai cunoscute a fost „efectul 2000“, iar conform acesti teorii, Pământul avea să explodeze la trecerea dintre ani, sătul fiind de greșelile oamenilor, iar cenușa avea să îngroape în totalitate planeta.

ADVERTISEMENT

Conform ziarului spaniol „Levante El Mercantil Valenciano“, Adrian Ilie a fost în centrul unei povești incredibile în urmă cu exact 21 de ani, pe vremea când era unul dintre cei mai importanți jucători ai Valenciei.

Adrian Ilie credea că lumea se va sfârși odată cu venirea anului 2000

Adrian Ilie, unul dintre cei mai buni atacanți din istoria „liliecilor“, a fost singurul fotbalist care a întârziat la reunirea lotului și a nu respectat programul antrenorului Hector Cuper. Atacantul naționalei României a ratat începutul pregătirii din anul 2000 de teamă că lumea se va sfârși!

ADVERTISEMENT

Sau cel puțin așa a argumentat motivul pentru care și-a amânat întoarcerea la Valencia. Cobra a rămas astfel de frică în România, fiind convins că „lumea se va sfârși odată cu venirea anului 2000!“, conform jurnaliștilor spanioli.

Adrian Ilie a așteptat astfel sfârșitul lumii în România, unde s-a bucurat de „ultimele clipe alături de cei dragi“. „Efectul 2000“ a fost însă doar o legendă precum și previziunile mayașilor care credeau că lumea se va sfârși în 2012 sau profețiile cutremurătoare ale lui Nostradamus.

ADVERTISEMENT

Suma uriașă cu care a fost amendat Adrian Ilie de către conducerea Valenciei

Bineînțeles că scuza fotbalistului român nu a putut fi luată în serios de conducerea clubului Valencia, iar „Cobra“ a primit o amendă usturătoare la acea vreme pentru că și-a prelungit vacanța de sărbători în România.

Așadar, conform cotidianulului „El Pais“, Adrian Ilie a trebuit să scoată din buzunar nu mai puțin de trei milioane de pesetas, adică aproximativ 20.000 de dolari, o sumă considerabilă la acea vreme, după ce a întârziat cu trei zile.

ADVERTISEMENT

Ziarul spaniol a notat ca romanul a acceptat fara sa comenteze penalitatea. A declarat doar: „Este corect!“, și a revenit la antrenamentele Valenciei.

  • 130 de meciuri a jucat Adrian Ilie în tricoul Valenciei
  • 45 de goluri a marcat pentru „lilieci“
  • 55 de meciuri are Adrian Ilie la echipa națională și 13 goluri
ADVERTISEMENT
Tags: