Sport

Adrian Mazilu, prima schimbare la primul meci ca titular! Vitesse, eliminată din Cupa Olandei!

Adrian Mazilu a debutat cu stângul la noua sa echipă. Atacantul crescut de Gică Hagi a fost înlocuit la pauză chiar la primul meci ca titular pentru Vitesse.
07.02.2024 | 23:41
Adrian Mazilu prima schimbare la primul meci ca titular Vitesse eliminata din Cupa Olandei
Adrian Mazilu a debutat ca titular în tricoul olandezilor de la Vitesse Arnhem. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Adrian Mazilu a fost titular în premieră la Vitesse Arnhem. Atacantul împrumutat de Brighton în Olanda a evoluat timp de 45 de minute în înfrângerea în fața celor de la Cambuur, scor 1-3, în sferturile Cupei Olandei. Românul a fost înlocuit la pauză.

Adrian Mazilu, prima schimbare la primul meci ca titular!

Adrian Mazilu a fost transferat în vara anului trecut de Brighton de la Farul, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Echipa antrenată de Roberto De Zerbi a acceptat ca tânărul atacant format la Academia „Gheorghe Hagi” să joace în prima parte a sezonului la Farul.

ADVERTISEMENT

La începutul anului, Adrian Mazilu s-a alăturat lui Brighton însă nu pentru mult timp. Britanicii l-au împrumutat pe jucătorul de 18 ani la Vitesse Arnhem înainte să facă pasul în Premier League. La noua echipă, Adrian Mazilu a debutat pe 26 ianuarie, când a jucat 5 minute cu Zwolle.

În meciul cu G.A. Eagles, internaționalul român de tineret a fost rezervă neutilizată. În cele din urmă, antrenorul Edward Sturing a decis să-l trimită titular pe Adrian Mazilu la meciul împotriva lui Cambuur din sferturile Cupei Olandei.

ADVERTISEMENT

Mazilu, titular în premieră la Vitesse. Eliminare din Cupa Olandei

Totuși, Vitesse, „lanterna roșie” din Eredivisie, a continuat parcursul slab din acest sezon și a pierdut clar duelul de miercuri seară. Milan Smit a deschis scorul pentru Cambuur în minutul 35. Adrian Mazilu, titular la Vitesse, a fost schimbat de Edward Sturing la pauză cu Boutrah. A fost prima schimbare a meciului.

De asemenea, Anis Hadj-Moussa și Mexx Meerdink, împrumutați în această iarnă la Vitesse, au fost titulari cu Cambuur. Primul a reușit să restabilească egalitatea în minutul 79 din pasa lui Boutrah, intrat la pauză în locul lui Mazilu.

ADVERTISEMENT

Doar că gazdele au turat motoarele pe final și au înscris de două ori prin Fedde De Jong și din nou Smit. Cambuur s-a impus cu 3-1 și a acces pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Olandei. Adrian Mazilu a primit nota 6,1 din partea celor de la Flashscore.

Vitesse, spre retrogradare!

Vitesse are un sezon de-a dreptul dezastruos, mult sub așteptările suporterilor. Echipa lui Edward Sturing este ultima în Eredivisie, primul eșalon din Olanda, cu doar 12 puncte în 20 de partide. Mai mult decât atât, Vitesse a câștigat doar 3 meciuri din 20 în acest sezon în campionat.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Adrian Mazilu se află la 7 puncte de primul loc situat deasupra liniei roșii cu 14 etape înainte de final. Atacantul român va reveni la Brighton la finalul sezonului, când perioada de împrumut expiră.

ADVERTISEMENT
Tags: