Sport

Brighton a oficializat transferul lui Adrian Mazilu! Toate detaliile mutării anunțate în premieră de Fanatik. Update Exclusiv

Brighton a confirmat transferul lui Adrian Mazilu! Fanatik a dezvăluit în exclusivitate toate detaliile mutării. Fotbalistul va merge la începutul anului viitor în Premier League.
14.07.2023 | 23:53
Brighton a oficializat transferul lui Adrian Mazilu Toate detaliile mutarii anuntate in premiera de Fanatik Update Exclusiv
Adrian Mazilu a semnat cu Brighton. Foto: Twitter - @Fabrizio Romano.
ADVERTISEMENT
14-07-2023
20:56

Brighton a anunțat transferul lui Mazilu

Transferul lui Adreian Mazilu de la Farul la Brighton începând din ianuarie 2024 a fost oficializat de gruparea engleză.

”Adrian este un jucător pe care îl urmărim de ceva vreme și abia așteptăm ca el să se alăture echipei noastre anul viitor. Am ajuns la un acord cu cei de la Farul Constanța. Vom vedea cum va progresa până în luna ianuarie și apoi vom decide care vor fi următorii pași pe care acesta îi va urma”, a declarat directorul tehnic David Weir, pentru site-ul oficial al lui Brighton.

13-07-2023
08:30

Adrian Mazilu a semnat joi cu Brighton

Adrian Mazilu a semnat în cursul zilei de joi cu Brighton, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă din urmă cu trei zile. Puștiul minune format la academia lui Gică Hagi se va alătura echipei din Premier League în ianuarie 2024, informație anunțată în exclusivitate de site-ul nostru.

Din informațiile FANATIK, campioana SuperLigii va primi suma de 4,6 milioane de euro, plus bonusuri de pe urma transferului lui Adrian Mazilu. 

Pe lângă faptul că îl va avea în prima parte a sezonului pe Adrian Mazilu la Farul, Gică Hagi a păstrat un procent de 20% din vânzarea ulterioară a jucătorului. Celebrul jurnalist Fabrizio Romano a publicat o fotografie în care atacantul de 17 ani este prezentat oficial la noua sa echipă. 

„Talentatul român Adrian Mazilu a semnat cu Brighton, afacere este gata. Se va alătura în ianuarie 2024. Aici agentul Fulco van Kooperen implicat între cluburi, împreună în imagine cu legenda Hagi, Mazilu și Sam Jewell din Brighton”, a fost anunțul lui Fabrizio Romano. 

La scurt timp după ce a devenit campion cu ”marinarii”, puștiul în vârstă de 17 ani a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că i-ar plăcea să facă pasul în campionatul Angliei, considerat cel mai puternic din lume la acest moment.

Farul îl cedează pe Adrian Mazilu la Brighton

Și visul lui Adrian Mazilu s-a împlinit, deoarece Farul a ajuns la înțelegere cu Brighton, revelația ultimul sezon din Premier League. Din informațiile FANATIK, campioana din SuperLiga va primi 4,6 milioane de euro, plus bonusuri.

ADVERTISEMENT

Însă, în înțelegerea cu englezii mai există două clauze extrem de importante. Prima este că ”marinarii” păstrează un procent de 20% din vânzarea ulterioară a jucătorului, iar a doua că Mazilu va rămâne să joace sub comanda lui Gică Hagi până în ianuarie 2024.

La acest moment există doar o înțelegere verbală între cele două cluburi și nu s-a semnat nimic oficial, deoarece englezii nu au obținut încă acordul jucătorului. Însă, FANATIK a aflat că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, actele de transfer se vor semna joi, 13 iulie, după meciul pe care Farul îl va disputa pe teren propriu, cu Sheriff Tiraspol, în prima manșă a turului întâi preliminar al Champions League. Informația că ”marinarii” s-au înțeles de principiu cu Brighton a fost anunțată de playsport.ro şi de prosport.ro.

Mazilu, șapte goluri în jumătate de an la Farul

Gheorghe Hagi a vorbit despre noua “perlă” de la Farul Constanţa la emisiunea FANATIK SUPERLIGA cu Horia Ivanovici. Tehnicianul consideră că Adrian Mazilu este un “crack”, vorbă folosită de spanioli în cazul unui jucător de mare valoare, fotbalistul având şi calităţi native excepţionale.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei emisiuni ”Profețiile lui Mitică”, Dumitru Dragomir a vorbit despre noile vârfuri ale fotbalului românesc și crede că tânărul atacant al Farului se va vinde cu 15-20 de milioane de euro.

Adrian Mazilu, care împlinește 18 ani în septembrie, a debutat în SuperLiga în decembrie 2022. Iar începând cu 2023, impactul său la Farul a fost fenomenal! A marcat șase goluri în campionat și a dat o pasă decisivă. El a înscris o dată și în Cupa României Betano.

ADVERTISEMENT

După ce a câştigat titlul de campion al României, Adrian Mazilu a acordat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre această performanţă, spunând că la titlul câştigat de Viitorul în 2017 era copil de mingi.

  • 1,3 milioane de euro este cota actuală a lui Adrian Mazilu. Acum un an valora 25.000 de euro!
  • 7 goluri în 21 de meciuri a marcat Mazilu pentru Farul în sezonul 2022/2023
ADVERTISEMENT