Sport

Adrian Mititelu, anunț-șoc în miez de noapte: „Mă retrag din fotbal!”

Adrian Mititelu își anunță retragerea din fotbalul după înfrângerea în fața Rapidului. Discurs fără precedent. Cine preia echipa.
26.08.2023 | 00:26
Adrian Mititelu anuntsoc in miez de noapte Ma retrag din fotbal
Adrian Mititelu se retrage din fotbal după 20 de ani. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a cedat după FC U Craiova 1948 – Rapid 3-5. După ani de războaie în care a investit peste 40 de milioane de euro, finanțatorul oltenilor își anunță retragerea din fotbal.

Adrian Mititelu a ajuns la capătul puterilor: „Vom da clubul pe mâna unor profesioniști”

Adrian Mititelu nu a putut accepta umilința după înfrângerea în fața Rapidului și a luat decizia pe care o preconiza de mai multe lunie: retragerea definitivă din fotbal: „Din nou am luat 4, 5 pardon! Felicit Rapidul. Au fost mai buni ca noi, mai inspirați, mai rapizi, mai proaspeți. I-a mai ajutat puțin și judecarea arbitrajului. Eu zic că a fost fault la 2-1 la Baten. Azi ne băteau oricum! 

ADVERTISEMENT

Noi cred că avem cel mai bun atac din România și cea mai catastrofală apărare. Asta arată și o lipsă de instruire a echipei. Am încercat tot felul de lucruri, nu am reușit. Cei de la Rapid m-au convins să adopt o hotărâre. Azi a fost ultima zi când m-am implicat în fotbal ca manager sau putere de decizie”, a șocat omul de afaceri, la Digi Sport.

Adrian Mititelu nu mai poate suporta jignirile suporterilor și nu mai vrea să mai aibă nicio responsabilitate la echipă: „Tribuna a doua m-a înjurat la unison cu cei de la Rapid. Pe ei îi înțeleg, dar pe cei de la Craiova”.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu anunță cine va prelua conducerea FC U Craiova 1948: „Vom angaja un președinte și un antrenor cu tot staff-ul lui”

„A venit momentul să mă retrag din această activitate și trebuie să dăm clubul pe mâna unor care se descurcă mai bine decât noi. Au o bază de nota 9, un lot de nota 8-9 care poate fi îmbunătățit. Eu mă implicam de la A la Z, dar nu la primul unspreceze. Eram implicat și la curățenia de la bază.

Mi-am făcut datoria după 20 de ani. Vom da clubul pe mâna unor profesioniști. Pe mine nu o să mă mai vedeți. El m-a convins să fac pasul ăsta. De-asta am și anunțat ca să nu mă mai întorc. De trei luni nu dorm cum o să jucăm cu Rapidul! Le mulțumes că m-au bătut. Știam că suntem nepregătiți.

ADVERTISEMENT

În concluzie, săptămâna care vine vom angaja un președinte și un ajutor de președinte, un antrenor cu tot staff-ul lui, un antrenor și un președinte care să mai fi câștigat. Vor răspunde în fața acționarilor clubului, adică copiii mei”.

Mesaj clar pentru fani: „Să nu se înțeleagă că vindem clubul sau îl închidem!”

Și așa în ultimul timp mai bagă un milion, încă un milion. Să nu se înțeleagă că vindem clubul sau îl închidem! Vom predea activitatea noii echipe care va fi supravegheată de fiul meu”.

ADVERTISEMENT

Mititelu spune că avea acest plan de mult timp și își pregătea terenul pentru sezonul 2025-2026, însă nu a mai rezistat: „Voi fi doar un suporter al acestei echipe. Luasem decizia asta pentru anul viitor. Dar e mai bine acum că fac vreun atac vascular și nu are rost!”.

ADVERTISEMENT