Sport

FC U Craiova – Rapid 3-5, în etapa 7 din SuperLiga. Giuleștenii pe podium, oltenii în cădere

Rapid s-a impus în Bănie contra lui FC U Craiova cu un spectaculos 5-3 și a urcat pe podium în SuperLiga, în timp ce oltenii lui Mititelu își continuă căderea.
25.08.2023 | 23:11
FC U Craiova  Rapid 35 in etapa 7 din SuperLiga Giulestenii pe podium oltenii in cadere
Meciul de fotbal dintre FC U Craiova 1948 si FC Rapid, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul de Fotbal pentru municipiul Craiova, vineri 25 august 2023. © FOTO:Catalin Ciupureanu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
25-08-2023
20:49

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC U Craiova - Rapid 3-5

După 3-4 cu U Cluj și Petrolul, FC U Craiova a oferit un nou meci-thriller în SuperLiga, de data aceasta împotriva Rapidului. Oltenii lui Mititelu au pierdut cu 3-5, deși după cum începuse partida, cu gol marcat chiar în debut de Chițu, nu se putea anticipa acest deznodământ. S-au tăiat însă repede, după numai zece minute, iar mai apoi a urmat o simplă joacă de-a șoarecele cu pisica, rapidiștii fiind în prim-plan.

La fel ca în meciul cu Farul, echipa lui Bergodi a arătat un fotbal de bună calitate în destule momente, semn că se află pe drumul cel bun. Iar și mai îmbucurător pentru giuleșteni este faptul că, în sfârșit, se pare că au adus lângă Dugandzic un atacant de mare valoare. Kosovarul Rrahmani a avut un debut perfect, cu o „dublă” și după ce se va acomoda cu noii săi colegi sa fi foarte greu să fie scos din primul „11”.

superliga
Clasament SuperLiga

 

25-08-2023
18:30

FC U Craiova - Rapid 3-5 (Chițu 4, 78, Lacroix 48 / Dugandzic 21 pen., Săpunaru 45, Petrila 56, Rrahmani 65, 90+1)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+7: Fluier final.

Min. 90+1: GOOOL Rapid! Rrahmani înscrie cu capul din 6 metri, după un corner.

Min. 90: De la margine s-au arătat 7 minute de prelungire.

Min. 78: GOOOL FC U Craiova! Moldovan respinge în lateral lovitura de cap a lui Achim, iar Chițu trimite din 6 metri în poarta goală.

Min. 75: Șutul lui Rrahmani din careu trece puțin peste poartă.

Min. 65: GOOOL Rapid! Funsho întoarce o minge în centrul careului pentru Rrahmani, care înscrie cu un șut plasat, lângă bară.

Min. 59: Popa scoate de sub bară lovitura de cap a lui Borja Valle.

Min. 58: Moldovan intervine salvator la șutul lui bauza din 8 metri.

Min. 56: GOOOL Rapid! Borja Valle pătrunde superb pe dreapta, centrează perfect în mijlocul careului, de unde Petrila reia în plasă.

Min. 51: Șutul lui Emmers din 16 metri se duce puțin pe lângă vinclu.

Min. 50: Baeten șutează din afara careului, pe lângă poartă.

Min. 48: GOOOL FC U Craiova! Lovitură liberă de pe partea stângă, mingea e aruncată în mijlocul careului, de unde Lacroix o trimite cu capul în plasă. Portarul Horațiu Moldovan a intervenit târziu, având cea mai mare vină la acest gol.

Min. 45: GOOOL Rapid! Corner pentru oaspeți bătut pe lung și Săpunaru reia cu capul în plasă din 4 metri.

Min. 41: Dugandzic șutează lamentabil, mingea șterge transversala și iese afară.

Min. 40: Centrarea lui Borza de pe stânga este oprită cu mâna în careu de Negru. Penalty pentru Rapid.

Min. 28: Funsho șutează superb din 10 metri, Popa respinge miraculos de sub bară în corner.

Min. 26: Emmers șutează periculos din afara careului, Popa respinge greu în corner.

Min. 21: GOOOL Rapid! Dugandzic execută perfect lovitura de pedeapsă.

Min. 19: Braun pătrunde periculos pe partea dreaptă, centrează în fața porții, de unde Lacroix respinge în ultimul moment. Braun fusese însă faultat de Henriques, iar arbitrul Căătălin Popa dictează penalty după intervenția VAR.

Min. 4: GOOOL FC U Craiova! Baeten recuperează o minge la mijlocul terenului, îl lansează excelent pe Chițu, care pătrunde singur în careu pe partea stângă și înscrie cu un șut plasat.

Min. 1: A început partida.

25-08-2023
16:59

Echipele de start la FC U Craiova - Rapid

FC U Craiova: R. Popa – R. Negru, Lacroix, Henriques, Mascarenhas – Baeten, Van Durmen – Sidibe, Bauza, Ibrahim – A. Chițu. Rezerve: Gurău – Kvakic, Compagnucci, V. Pop, Dr. Albu, V. Achim, Blidar, Blănuță, Bahassa. Antrenor: Dumitru Vasilică

Rapid: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza – Emmers, Oaidă, Borja Valle – Bamgboye, Dugandzic, Petrila. Rezerve: Drăghia – I. Cristea, Kait, Onea, Al. Albu, Papeau, Al. Ioniță II, Cîrjan, Rrahmani. Antrenor: Cristiano Bergodi

Meciul FC U Craiova – Rapid are loc vineri, 25 august, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 7-a din SuperLiga. Oltenii tocmai s-au despărțit de antrenorul Nicolae Dică după eșecul de la Ploiești cu Petrolul, un ciudat 4-3 pentru prahoveni. Rapid a mai liniștit apele tulburi după victoria de pe teren propriu, 3-1 cu Farul.

Unde se joacă meciul FC U Craiova – Rapid, în etapa 7 din SuperLiga

Confruntarea FC U Craiova – Rapid se desfățoară vineri, 25 august, de la ora 21:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din complexul Central al Craiovei, în etapa a 7-a din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost un meci foarte interesant și pentru suporterii craioveni, dar aceștia sunt în total dezacord cu finanțatoruș echipei, Adrian Mititelu, după ce l-a demis după doar câteva jocuri pe antrenorul Nicolae Dică și foarte probabil fie vor boicota partida, fie vor fi în număr foarte restrâns în tribune.

În schimb, este de așteptat ca de la București să vină mulți suporteri ai Rapidului, mai ales după victoria obinută în fața Farului. Fanii giuleșteni speră să profite de degringolada de la Craiova și de faptul că echipa lui Mititelu nu are suporterii aproape. Rapidul are mare nevoie de cele trei puncte, pentru a reintra în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida FC U Craiova – Rapid

Partida FC U Craiova – Rapid se joacă vineri, 25 august, de la ora 21:30, pe pe stadionul „Ion Oblemenco” din complexul Central al Craiovei, în etapa a 7-a din SuperLiga. Ea va fi transmisă pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți urmări dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

La București este o o nouă zi caniculară, cu maxima ajungând până la 34 de grade la ora amiezii, dar faptul că meciul are loc de la ora 21:30 va aduce o oarecare scădere de temperatură cam până la 29-20 de grade, ceea ce tot este mult la acea oră. Meciul va fi condus de arbitrul piteștean Cătălin Popa.

ADVERTISEMENT

Ce  absențe există în întâlnirea FC U Craiova – Rapid

Pe banca oltenilor revine prepatorul fizic Dan Vasilică în locul demisului Nicolae Dică. FC U Craiova are un lot OK din punct de vedere medical, dar problema este că aproape o dată pe lună câte un jucător părăsește corabia „alb-albastră”, creând o clară senzație de incertitudine. Deocamdată, foarte important este că oamenii cheie, Bahassa, Baeten, Bauza și golgeterul Chițu sunt prezenți și nu par a avea vreo intenție de plecare momentan.

La Rapid, vedeta adusă de la Ballkani, kosovarul Rrahmani, poate să prindă primele lui minute probabil în a doua repriză, el fiind inclus în lot. Nu figurează însă Dragoș Grigore, care a cam pierdut locul în fața lui Paul Iacob, motiv de conflict cu antrenorul Cristiano Bergodi, la fel ca brazilianul Junior Morais.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova – Rapid

Pentru casele de pariuri se pare că evenimentele care au avut loc în ultima săptămână la olteni sunt foarte importante și pot afecta rezultatul partidei. Prin urmare, Rapid este favorită la victorie, cotă de 2,20 față de 3,40 cât are echipa gazdă. Șansă dublă „X2” are cotă de 1,30, iar șansă dublă „1X” cotă de 1,80. Gol marcat Rapid are cotă de 1,35, iar reușita gazdelor ajunge la 1,75.

În privința meciurilor directe, avem singurul motiv serios de îngrijorare pentru suporterii Rapidului. Asta pentru FC U Craiova i-a bătut pe giuleșteni pe unde i-a prins, de două ori la Craiova și de două ori în Giulești. Și tot pe terenul oltenilor, dar la Turnu Severin, în 2020, Rapid a luat o bătaie teribilă cu scorul de 5-0.

ADVERTISEMENT