Sport

Adrian Mititelu contraatacă după decizia Instanței: „Din 1991, palmaresul rămâne al nostru!”

Adrian Mititelu contraatacă după decizia Curții de Apel Timișoara. Replică pentru CSU și Mihai Rotaru. Comunicatul oficial al lui FC U Craiova 1948
10.07.2023 | 13:23
Adrian Mititelu contraataca dupa decizia Instantei Din 1991 palmaresul ramane al nostru
Adrian Mititelu va ataca decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu nu se lasă după decizia Instanței, care i-a dat câștig de cauză în procesul pentru palmares clubului sportiv prezidat de Pavel Badea. Cum interpretează sentința cei de la FC U Craiova 1948.

Clubul lui Adrian Mititelu, replică după decizia privind palmaresul Universității Craiova: „Vom face recurs la ICCJ”

FC U Craiova 1948 a emis un comunicat pe pagina oficială de Facebook în care și-a exprimat public poziția în privința procesului: „Astăzi, Curtea de Apel Timișoara a stabilit că palmaresul istoric realizat până la 31 ianuarie 1991 îi aparține Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, club al cărui director este Badea Pavel.

ADVERTISEMENT


Practic, odată cu această sentință, palmaresul Științei se rupe în două:
• 05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;
• 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru și rămâne în patrimoniul nostru.

Deși este o decizie pe care o considerăm nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, o vom respecta. De asemenea, noi, clubul, vom face recurs la ICCJ, însă sentința este executorie și o vom pune în aplicare imediat ce ni se va comunica”. 

ADVERTISEMENT

Cum a motivat decizia Curtea de Apel Timișoara. FC U Craiova 1948 are la dispoziție 30 de zile să facă apel

Motivarea deciziei a fost publicată pe site-ul portaljust.ro: „Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. prin lichidator judiciar AGENŢIA DE INSOLVENŢĂ S.P.R.L. şi constată că reclamanta deţine dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi a tuturor derivatelor acestuia.

Precum şi dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia.

ADVERTISEMENT

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 10.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre 10.07.2023”. 

Mihai Rotaru, prima reacție după proces: „O victorie importnată pentru noi în ceea ce privește clarificarea istoriei”

Mihai Rotaru însă are o altă părere în urma procesului: „E o victorie importantă pentru noi în ceea ce privește clarificarea istoriei. Sigur că este o clarificare a ceea ce noi susținem de mult timp. Pentru noi nu schimbă cu nimic, nu ne putem băga în alegerile suporterilor, fiecare ține și susține cu cine se identifică. 

ADVERTISEMENT

Vizavi de decizie, e aproape imposibil să se mai schimbe ceva, 0,01% șanse, pentru că toate citațiile s-au facut corect, iar decizia e executorie. Ce înseamnă asta? Că acea echipă (n.r. FCU) trebuie să schimbe sigla, care e copiată după cea pe care noi o avem, sunt elemente care seamănă izbitor. 

Înteleg însă că au un plan B, cu altă siglă, mă refer la cea cu U. Noi ne bucurăm, e ceva normal, acum putem spune că puzzle-ul e complet, mare și frumos”, a declarat patronul Universității Craiova, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT