Sport

Adrian Mititelu i-a cerut demisia lui Costantino după Rapid – FCU Craiova 4-3, apoi a revenit cu un anunț la 4 dimineața: “A comis-o grav!”

FCU Craiova 1948 a pierdut în Giulești, scor 3-4, cu toate că oltenii conduceau cu 3-1 până în minutul 76 al partidei. Patronul Adrian Mititelu a anunțat deja măsuri dure.
20.01.2024 | 10:10
Adrian Mititelu ia cerut demisia lui Costantino dupa Rapid  FCU Craiova 43 apoi a revenit cu un anunt la 4 dimineata A comiso grav
Adrian Mititelu a revenit cu un mesaj la 4 dimineața despre soarta lui Giovanni Costantino la FC U Craiova. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
20-01-2024
08:10

Adrian Mititelu, mesaj la 4 dimineața despre Giovanni Costantino

FC U Craiova a pierdut cu Rapid, scor 3-4, în prima rundă oficială a SuperLigii din 2024. Oltenii au condus cu 3-1, însă gazdele au revenit și s-au impus cu un gol marcat în prelungiri. Adrian Mititelu a luat foc, fiind ferm convins că schimbările lui Giovanni Costantino, care i-a înlocuit pe Bauza și Baeten, au fost complet eronate. 

La scurt timp după meci, patronul din Bănie a vorbit despre demisia antrenorului italian și a anunțat măsuri drastice. Totuși, finanțatorul „alb-albaștrilor” a revenit cu un mesaj la 4 dimineața în care a vorbit despre soarta lui Costantino. 

„Jucătorii au făcut un meci de nota 10 până în minutul 70! Au confirmat că formează o echipă valoroasă, cu multă calitate individuală și cu spirit de luptători! Și-au dorit mult să câștige în fața unui adversar redutabil.

Echipa gazda a beneficiat și de ajutorul arbitrilor, dar, mai cu seama, a fost încurajată de un public senzațional, chiar și când rezultatul era 1-3! Rămân consecvent și consider că schimbările eronate ale lui Bauza și Baeten sunt cauza principala a pierderii jocului.

Au produs o destabilizare a echipei, în contextul presiunii din ce în ce mai mari, exercitate de public, de arbitri și de jucătorii gazdă! Măcar cu Pepe rămas în teren niciodată nu am fi pierdut meciul, cu tot efortul, pe alocuri disperat, exercitat de oamenii în negru/vișiniu repartizați de CCA/Bodescu cu dedicație!

Costantino este un om care muncește, însă în seara asta (n.r. – vineri seara) a comis-o grav. Sper să aibă măcar capacitatea să înțeleagă asta. Toți greșim, nimeni nu este perfect. Important este să realizăm atunci când o facem!

Lipsa lui de experiența mi-am asumat-o la momentul angajării. Sper totuși ca pe viitor să nu mai existe erori atât de mari. Deocamdată nu se pune problema demiterii. Are un contract clar până în vară și nu este cazul să inflamăm lucrurile și mai mult.

Declarațiile mele, date la cald după terminarea partidei, au avut o doză mare de patimă, specifică unor astfel de momente frustrante”, au fost cuvintele lui Adrian Mititelu. 

Așa cum era de așteptat, principalul vinovat, în opinia lui Mititelu, e antrenorul italian Giovanni Costantino. Practic, jocul Craiovei s-a schimbat radical în rău în momentul în care tehnicianul a decis să-l scoată pe teren pe argentinianul Juan Bauza. Adrian Mitlteu a remarcat acest lucru și îl anunță pe antrenor să-și facă bagajele, pentru că nu poate accepta asemenea ”tâmpenii de schimbări”.

Adrian Mititelu, furios după înfrângerea cu Rapid

“Așa ceva nu am pățit niciodată! Să avem 3-1 în minutul 65 și să pierdem cu 4-3… nu că m-am crucit, dar e ceva greu de digerat. Va fi un drum foarte greu până la Craiova. Părerea mea e că meciul l-a pierdut Costantino.

ADVERTISEMENT

A făcut niște tâmpenii de schimbări. Antrenor care să facă asemenea prostii n-am avut niciodată. Să scoți jucători de milioane, pe Bauza – sunt două cluburi care-l vor și oferă sume importante”, a declarat Adrian Mititelu la finalul partidei din Giulești.

De altfel, patronul celor de la FCU Craiova 1948 s-a arătat deranjat pentru că pe urmele lui Bauza și Baeten umblă mai mulți scouteri și se pregătesc oferte de milioane de euro. Mai mult, Adrian Mititelu începuse să spere la play-off, cu toate că acum 5-6 etape echipa sa era mai degrabă angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

”Baeten, la fel… nu-mi explic de ce a făcut chestia asta. Sunt foarte supărat! Am avut meciul în mâna și l-am pierdut pe mâna unor decizii aberante. Vedeți cum e și cu antrenorii ăștia care au prea multă libertate? Sunt foarte supărat! Poate să-și dea demisia. Nu-l mai văd aici, nu-l mai văd în stare. Noi facem foarte multe eforturi, cheltuim mulți bani, multă pasiune.

Mi-am dorit foarte mult să câștigăm azi, era șansa noastră să prindem play-off-ul. Am jucat foarte bine, echipa s-a dăruit și în minutul 65 domnul Costantino a luat-o razna. Cred că n-a mai fost în deplinătate facultăților mintale. Să scoți cei mai buni jucători de pe teren fără niciun rost?! A făcut niște schimbări care n-au nicio legătură cu realitate echipei noastre”, a răbufnit Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Rămâne FCU Craiova 1948 fără antrenor după eșecul cu Rapid?

Declarația lui Adrian Mititelu a ajuns la urechile italianului, care în cadrul conferinței de presă de după meci a anunțat că ”asta este” dacă va fi schimbat. ”De ce ma întrebați de schimbare? Sunt antrenorul lui FC U Craiova. Dacă a spus patronul ca ma schimba, asta e. Eu zic ca echipa a avut o evoluție bună la ultimele meciuri. Și azi am avut 3-1, dar cred ca de la golul de 2-3 am căzut psihic și Giulestiul i-a împins de la spate pe adversari.

Asta e rolul meu, sa fac echipa sa joace mai bine. L-am schimbat pe Baeten pentru ca a avut o problemă. Pe Bauza l-am schimbat pentru ca aveam nevoie de un atacant rapid”, a declarat antrenorul. Într-adevăr, Craiova a ratat o șansă enormă să urce pe loc de play-off, iar acum va aștepta să vadă cum se comportă restul echipelor din mijlocul clasamentului.

ADVERTISEMENT

Momentan, FCU Craiova 1948 are 27 de puncte, la egalitate cu Petrolul Ploiești, însă prahovenii joacă acasă cu Dinamo București. La fel de complicat e pentru Craiova și meciul dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, două echipe cu 29 de puncte în clsament. Practic, orice rezultat o încurcă aici pe Craiova, pentru că un egal le-ar duce pe ambele la 3 puncte de olteni, iar o victorie a Universității Cluj sau a FC Hermannstadt ar mări diferența la 5 puncte.

Între timp, Farul Constanța joacă în deplasare la Universitatea Craiova, într-o partidă în care în teorie gazdele sunt favorite, însă în SuperLiga niciun meci nu este dinainte câștigat. Pentru formația lui Adrian Mititelu urmează o altă deplasare infernală, cea de la Farul Constanța. Practic, cu o nouă înfrângere aici, oltenii se vor întoarce din nou unde erau acum câteva etape: în lupta pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT