Sport

Adrian Mititelu mută din nou pe piața transferurilor! Cine e Amar Kvakic, fundașul bosniac ajuns la FC U Craiova 1948

FC U Craiova 1948 continuă să se întărească pentru sezonul 2023-2024 din SuperLiga. Adrian Mititelu a transfer un fundaș din Bosnia și Herțegovina.
30.06.2023 | 14:30
Adrian Mititelu muta din nou pe piata transferurilor Cine e Amar Kvakic fundasul bosniac ajuns la FC U Craiova 1948
Adrian Mititelu mută din nou pe piața transferurilor! Ce număr va purta fundașul bosniac la FC U Craiova 1948. sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu continuă transferurile la gruparea din Bănie înaintea derby-ului cu FCSB din prima etapă din SuperLiga. FC U Craiova 1948 l-a prezentat oficial pe Amar Kvakic, fundaș cu cetățenie atât bosniacă, cât și austrică din campionatul Bosniei și Herțegovinei.

Adrian Mititelu mută din nou pe piața transferurilor! Ce contract va avea Amar Kvakic la FC U Craiova 1948

FC U Craiova 1948 se întârește înaintea startului din SuperLiga cu un fundaș din campionatul Bosniei și Herțegovinei. Amar Kvakic este al patrulea transfer al oltenilor în această vară după Moses Abbey, Andrea Pandula și Gabriel Compagnucci.

ADVERTISEMENT

Fundașul central a venit liber de contract după despărțirea de Velez Mostar din Bosnia și Herțegovina și are 16 selecții la naționalele de juniori ale țării sale. Acesta a semnat un contract valabil până în anul 2024 cu FC U Craiova 1948 cu obțiune de prelungire pentru încă trei.

„FC U Craiova 1948 anunță faptul că fundașul central cu dublă cetățenie, atât bosniacă, cât și austriacă, Amar Kvakić a semnat cu gruparea alb-albastră un contract valabil până în vara anului 2024, cu opțiune de prelungire pentru încă trei sezoane.

ADVERTISEMENT

Tânărul fundaș bosniac, în vârstă de 20 ani, sosește la gruparea din Bănie liber de contract, după ce a evoluat ultima dată la Velez Mostar, din campionatul Bosniei. De-a lungul carierei, Amar a mai fost legitimat la echipe precum: Kapfenberger, Metalist Kharkiv sau Floridsdorfer. Amar este un fundaș polivalent, care poate juca și pe partea stângă, dar și ca inter, în linia mediană a terenului.

Amar a evoluat pentru selecționatele U17, U18 și U19 ale naționalei Bosniei de 16 ori, reușind să înscrie un gol pentru U19, într-un amical cu Slovacia, scor 1-2. Tânărul jucător va avea la Craiova tricoul cu numărul 5, cel care a fost purtat în ultimii trei ani de Jérémy Huyghebaert. Mult succes în Bănie, Amar!”, au scris oltenii pe pagina oficială a FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, despre noul antrenor de la FC U Craiova 1948: „Nu o să merg pe modelul Gigi Becali”

FC U Craiova 1948 este în căutare de tehnicianul după despărțirea de Joao Janeiro, iar Adrian Mititelu a dat detalii despre noul antrenor al oltenilor. Finanțatorul grupării din Bănie își dorește un om care să colaboreze perfect cu Dan Vasilică și Florin Drăgan.

„Dau credit în acest moment celor care sunt antrenorii echipei de când a plecat Croitoru. Eu am mare încredere în acești oameni și îi voi ajuta cu încă un antrenor cu licență Pro. Echipa sub Drăgan și Vasilică au pregătit foarte bine echipa. Nu o să merg pe modelul lui Gigi Becali. Voi aduce un om licențiat, care să intre în această colectivitate.

ADVERTISEMENT

Vreau ca antrenorul să îi dea mână liberă preparatorului fizic. Guardiola nu se bagă niciodată peste preparatorul fizic. A fi preparator fizic nu e același lucru cu a fi antrenor. Un antrenor vine cu toată echipa lui. Dar datorită situației, trebuie să vină și să colaboreze cu cei doi. Eu nu am putut să leg o echipă în acest sens, s-a ajuns la această situație mai atipică”, a spus Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT