Sport

Adrian Mititelu rămâne optimist după decizia de astăzi a Comisiei de Recurs: ”Dacă nu se intervine, 100% vom câştiga”

Adrian Mititelu e încrezător într-un verdict favorabil în cazul scandalului de xenofobie Sepsi - FC U Craiova și îi acuză pe covăsneni că și-au schimbat poziția privind rejucarea.
02.03.2023 | 19:13
Adrian Mititelu ramane optimist dupa decizia de astazi a Comisiei de Recurs Daca nu se intervine 100 vom castiga
Adrian Mititelu a oferit prima reacție după ce s-a decis rejucarea meciului Sepsi - FC U Craiova 1948. Sursă foto: Orange Sport.
ADVERTISEMENT

Comisia de Recurs s-a întrunit astăzi pentru a da un verdict în cazul scandalului de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova. Termenul a fost amânat pentru 7 martie.

Adrian Mititelu crede în continuare în rejucarea partidei cu Sepsi și este supărat pe covăsneni: ”Domnul Dioszegi nu s-a ţinut de cuvânt. Nu vor fotbal, vor să câştige la Comisie”

FC U Craiova a fost reprezentată astăzi, la sediul LPF, în fața Comisiei de Recurs, de Adrian Mititelu, patronul oltenilor, fiul acestuia, Adrian Mititelu Jr., dar și Dan Idita, avocatul care îi reprezintă pe alb-albaștri.

ADVERTISEMENT

După încheierea ședinței în care s-a stabilit un nou termen, Mititelu a afirmat că este încrezător că verdictul va fi favorabil echipei sale. Și l-a acuzat pe patronul lui Sepsi că nu s-a ținut de cuvânt după ce promisese că va merge pe aceeași idee, a rejucării partidei.

”Nu am rezolvat nimic. Procesul s-a amânat până marţi şi probabil că va fi un termen şi joi, deoarece sunt foarte multe acte pe care le-am depus la dosar.

ADVERTISEMENT

Au depus şi cei de la Sepsi anumite documente. Și, procedural, Comisia e acoperită de lege, era normal să dea un termen. Am depus înregistrări video, documente, am depus jurisprudenţă europeană.

Am cerut să obţinem, cu ajutorul Comisiei, anumite sentinţe din Europa, relevante la edificarea situaţiei. De fapt, pentru a vedea ce fac alţii în cazuri similare.

ADVERTISEMENT

Dacă nu intervine altceva, am mare încredere. Această Comisie are în componenţă doi profesori universitari. Oameni care ar trebui să se compromită să nu ia în calcul argumentele noastre.

Asta e marea mea speranţă. La ce argumente avem, e greu să nu se admită recurs. Oricum nu mai avem timp să mergem la TAS. E ultima instanţă şi e ultima noastră şansă să încheiem meciul pe teren.

ADVERTISEMENT

”Au făcut-o ‘românește’”

Din păcate, domnul Dioszegi nu s-a ţinut de cuvânt. Aseară a fost de acord să jucăm meciul numai aşa, de impresie artistică şi au schimbat…

Nu mai vor să jucăm meciul, nu vor. Deşi sunt o echipă de fotbal foarte valoroasă, nu vor fotbal, vor să câştige la Comisie. Nu ştiu de ce se tem. Avem patru-cinci titulari indisponibili pentru următoarele două săptămâni, suntem o echipă foarte vulnerabilă.

Dar dacă ei, comunitatea maghiară, oameni deosebiţi, harnici ai patriei noastre, au făcut o echipă de fotbal care nu vrea să joace fotbal, vrea să câştige la Comisie, ceea ce este… nu este onorant.

Nu suntem la fel de bogaţi ca ei, nu suntem la fel de sprijiniţi ca ei. Dar noi avem bărbăţie şi vrem să jucăm fotbal. Ei nu vor. Ei vor 3-0.

(n.r. îl mai sunaţi pe domhul Dioszegi?) Nu îl mai sun, că nu are rost. Ce să îl mai sun dacă au dat bir cu fugiţii? Una au zis aseară…

Cu siguranţă domnul Dioszegi şi cei de la Sepsi sunt buni români, ei nu sunt diferiţi de români la modul general. Au făcut o ‘româneşte’”, a spus Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT