Sport

Război civil în familia Mititelu! Tatăl Adrian către fiul Adiță: “Eu sunt stăpân aici, eu decid tot! A ajuns să-mi ceară demisia unul care se trezește pe la 12, la prânz”

Eliminarea din Cupa României Betano a încins spiritele la FC U Craiova, iar Adrian Mititelu a avut o replică acidă pentru fiul său după ce acesta i-a cerut demisia.
03.04.2024 | 23:30
Razboi civil in familia Mititelu Tatal Adrian catre fiul Adita Eu sunt stapan aici eu decid tot A ajuns sami ceara demisia unul care se trezeste pe la 12 la pranz
Eliminarea din Cupa României Betano a încins spiritele la FC U Craiova, iar Adrian Mititelu a avut o replică acidă pentru fiul său după ce acesta i-a cerut demisia. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu jr. a avut o reacție dură după eșecul cu FC Voluntari și a cerut ca toți oamenii din club, de la acționar și până la ultimul jucător de rezervă, să părăsească gruparea din Bănie. Adiță nu l-a ratat nici pe antrenorul Nicolo Napoli, despre care a spus că a fost adus la echipă pentru ca tatăl său să aibă ultimul cuvânt în ceea ce privește deciziile.

Adrian Mititelu a răbufnit după ce fiul său i-a cerut demisia

Patronul FC U Craiova, Adrian Mititelu, s-a arătat șocat de afirmațiile fiului care i-a cerut demisia și i-a transmis acestuia că atât timp cât va fi la FC U Craiova nu se va lua nicio decizie peste capul său.

ADVERTISEMENT

”Adiță e un copil teribilist ca contestă anumiți jucători care joacă, el are alte opinii. El a plecat de mult, vine o dată la 7-8 săptămâni, dar eu sunt de vină. Dacă am fi câștigat la penalty-uri, discursul lui Adiță era acum altul. Când echipa nu mai merge, când jucătorilor nu le iese, eu sunt de vină.

Tot eu am dus echipa și la un pas de play-off, și la un pas de Conference League, tot același management a fost. E treaba lui ce vrea, deocamdată eu sunt stăpân aici la echipă, eu decid tot. El să facă 5% din ce am făcut eu în viață și după aia să vorbească. E ușor să stai la București și să-ți dai cu părerea ce e aici la echipă.

ADVERTISEMENT

Ce e de făcut? Hai să ne supărăm să plecăm toți acasă, să dăm vina unii pe alții… Ce vină are Napoli pentru jocul de azi? Ce să facă el? Eu am recunoscut că vioara întâi aici e Florin Drăgan, dar cu același staff anul trecut echipa a fost la un pas de Conference League. E o situație mai veche, a fost o problemă legată de lot.

Aceste disensiuni dintre mine și el apar pentru că el are o opinie despre unii jucători, eu am altă opinie, dar sunt chestiuni care ar fi trebuit să rămână secrete. Nu stabilește Adiță ce și cum la clubul ăsta niciodată. El încearcă să arunce problema pe mine acum. Da, eu sunt de vină pentru tot ce e rău. Eu fac echipa, eu le spun cum să facă, cum să joace. Niște aberații”, a declarat Mititelu.

ADVERTISEMENT

Blănuță, mărul discordiei în familia Mititelu

”Nu a fost el la vestiare, a fost pe lângă. El are dreptate în mare că eu sunt vinovat pentru că multe dintre acțiunile echipei au fost girate de mine. Întotdeauna trebuie să existe un vinovat. Cine e vinovat? Cel care răspunde. Eu am angajat și antrenorii, și jucătorii, el nu mai are nicio implicare de un an și jumătate.

Să nu uităm că și când eram în detenție tot eu conduceam totul. Nu se făcea nimic fără mine, nu se făcea nici măcar o plată fără mine. Toți jucătorii din perioada aia au fost aduși de mine. Pe Bauza l-am adus din detenție. Au fost și lucrurile rele, dar și bune, iar acum unii își sumă numai lucrurile bune. Tot ce a fost bine e a lui Adiță, ce e rău e al meu.

ADVERTISEMENT

Eu plec, dar dacă plec ce se întâmplă, cine vine aici? Profesioniștii? Am mai avut noi profesioniști la clubul ăsta. Să vină, și eu vreau să nu mai fiu implicat, să nu mai am stres. Eu sunt atent cum se taie și gazonul la bază. Sunt într-un moment foarte greu, acest meci putea să însemne pentru noi foarte mult în plan psihologic.

Noi plecăm acum și vin profesioniștii ăia de la București. Vin cu vrăjeală și salvează echipa. Mâine, poimâine mă dă afară de la club dacă mi-a cerut el mie demisia. La mine s-a referit. Din cauza faptului că a jucat Blănuță, dar eu cred în Blănuță.

Faptul că a jucat Blănuță nu mai e nimic bun, că a ratat Blănuță, dar a făcut niște faze extraordinare, unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-a făcut. Nu a băgat-o în poartă, asta e, dar dacă Blănuță a jucat prost înseamnă că eu chiar m-am uitat degeaba 50 de ani la fotbal”, a mai spus patronul FC U Craiova.

Acuzații fără precedent la adresa juniorului

”Eu nu mă bag la schimbări, dar am un cuvânt de spus înainte de meci. Uite cum e acum situația asta mai complexă legată de jucătorul U21, ba să joace Popa, ba să joace Blănuță, ba să joace Blidar. Dacă îl bagi pe Popa au mai fost niște emoții cu el, dacă îl bagi pe Blănuță e în forma asta mai proastă, deși astăzi a jucat bine.

Plus că aia prin tribune ne înjură, dacă veneau și încurajau echipa astăzi poate câștigam. Dacă mă fac eu al dracu și nu mai aveți voi pe cine să înjurați, vă văd cum vă încolonați la CSU. Acum mă duc și fac o ședință și plecăm toți. Mă duc și eu pe la Dubai, mă plimb, ce-mi trebuie mie bătaie de cap și stres.

Am făcut-o din ambiție și orgoliu, dar dacă vezi că ești subminat de unii care se trezesc la 12, ce să faci? Am 45 de ani de muncă, am luat-o de jos și uite că acum mă ceartă ăștia de s-au trezit numai la 12. Bine, mă, vino tu Adiță și condu tu, câștigă tu cupa și campionatul. Dacă eu sunt răul la echipa asta, mă retrag.

El asta vrea de fapt, să conducă el. Bine, îi dau puterea lui, să conducă el, eu îmi văd de treaba mea. Dar măcar să vină, nu să stea la București și să-l pună pe Blondu și pe Săceanu. Să vină și să stea el de dimineață și până seara la Craiova, nu să conducă echipa din Herăstrău.

Orgoliul meu a fost aceste câteva mii de suporteri care au rămas alături de noi și nu am vrut să-i trădez pe ei, pentru că dacă mă luam după familie nu mai era echipa asta de mult. Noi nu avem suporteri de rezultat. Dacă băteam era Știința lor, acum că am pierdut e echipa lui Mititelu, proastă, nu a jucat nimic”, a continuat Mititelu.

Îi e teamă că fiul său ajunge la o înțelegere cu Mihai Rotaru

”Declarațiile lui (n.r. – lui Adrian Mititelu jr.) sunt nesăbuite, pentru mine este foarte ușor să renunț, dar le facem pe plac la dușmani. Bine, el ar vrea să renunțe la tot dacă ar fi după el. Eu nu mai am nimic de realizat. La ce am fost eu supus, am realizat multe. Foarte puțini oameni în condițiile mele de viață…

Hai să-l vedem noi pe Rotaru că îi ia cineva echipa, îi blochează afacerile și o mai ia de la capăt din Liga 4. Și nu numai Rotaru, nici Becali, nici Șucu. Iar eu sunt înjurat și acum mă mai înjură și fiul meu împreună cu galeria.

Bine, mă, luați echipa, eu atât am putut, locul 7 cum zic ăștia ai lui CSU. Faceți voi mai mult, câștigați cupe, campionate. Nu mai joacă Blănuță, îl dăm afară, să-l cumpere cineva pe Blănuță că e prost. Dar o să vedem unde o să joace Blănuță peste 2 ani, pentru că eu cred că băiatul ăsta va ajunge sus.

Am rămas paf la declarațiile fiului meu care îmi cere într-un fel sau altul demisia. Eu pot să plec că mai am multe de făcut, dar nu vreau ca peste 2 luni să se închidă echipa sau să facă el vreo manevră cu Rotaru (n.r. – Mihai Rotaru, patronul Universitatea Craiova)”, a mai spus el.

Mulțumit de atitudinea jucătorilor

Referindu-se strict la înfrângerea în fața celor de la FC Voluntari din sferturile de finală ale Cupei României Betano, Adrian Mititelu a menționat că nu are ce să le reproșeze jucătorilor, dar se aștepta ca la loviturile de departajare să execute mai mulți atacanți.

”Este o seară tristă pentru noi. Sunt mai dezamăgit decât oricând pentru că mi-am pus speranțe în acest meci din două motive. Unul pentru că se întrevedea un culoar foarte bune, chiar dacă și cei de la Corvinul arată destul de bine, dar în subconștient credeam că putem ajunge în finală. Putea fi o finală cu CSU, deci putea fi o finală istorică și Cupa ar fi rămas în Craiova.

Pe de altă parte, ar fi constituit și o ocazie să ieșim din această pasă proastă. Echipa a lupta foarte mult, sunt mulțumit de cum au luptat băieții, unii dintre ei chiar au jucat la sacrificiu, dar nu a fost să fie. Dacă în alte meciuri au arătat indolență și momente neplăcute, acum, nimeni nu poate să-i acuze că nu au jucat.

Cred că dacă aveam și noi o galerie care să încurajeze echipa, aveam mai multe șanse. Când ai atâta ostilitate și atâtea reproșuri e greu să câștigi, mai ales că ai 7 meciuri fără victorie, ești la retrogradare și întâlnești o echipă care se pună pe două linii, arțăgoasă, cu jucători care nu avea niciun stres, se calificau bine, nu se calificau iarăși bine. Au jucat foarte lejer.

Nici nu a vrut să intre în poartă, dar dacă aveam un public care să ne încurajeze și pe noi puțin… Nu dau vina pe public, dar așa e greu. În vestiar au fost mici reproșuri pentru că mă așteptam la mai mult, dar la penalty-uri e loterie.

Data trecută am câștigat noi cu Voluntariul la penalty-uri, acum ei. Mă așteptam să tragă atacanții, de ce să tragă fundașii? Poate dacă dădeau atacanții aveam o șansă în plus, dar dacă așa a fost să fie… Îmi pare rău de oportunitatea de a juca o finală”, a explicat el.

Șumudică, ofertat de Mititelu

În final, Mititelu a dezvăluit care a fost discuția purtată cu antrenorul Marius Șumudică pentru preluarea FC U Craiova. ”Șumudică a refuzat pentru că nu-i convine să vină acum la o echipă care e în vrie.

A fost o propunere într-o fază incipientă, nici nu mă așteptam să accepte. A fost o chestie scurtă de două cuvinte: ‘Te bagi?’. Chiar așa i-a spus și el a dat un vocal. Și după aia i-am scris: ‘Aaa, e clar, ți-e frică’.

Mi-a zis că el nu vine decât la început de campionat. Nu a fost o chestie să mă fi rugat de el. Ce e interesant că după 20 de minute a apărut în presă și doar eu cu el știam. Cineva a avut interesul să apară în presă”, a precizat Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu, REPLICĂ DURĂ pentru Adiță după eșecul din Cupa României

ADVERTISEMENT
2,18 este cota oferită de Betano pentru pronosticul „total goluri: peste 2,5” în partida Universitatea Craiova - Oțelul Galați