Sport

Adrian Mititelu, surpriză uriașă pentru fanii FC U Craiova. A prezentat noua siglă a clubului

Adrian Mititelu le-a făcut o surpriză uriașă fanilor lui FC U Craiova. Oltenii au prezentat noua siglă înaintea meciului cu Oțelul Galați.
22.09.2023 | 20:36
FC U Craiova a prezentat noua siglă în fața fanilor. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu le-a pregătit o surpriză uriașă fanilor lui FC U Craiova. Clubul din Bănie și-a prezentat noua siglă înaintea meciului cu Oțelul, scor 0-2, în meciul care a deschis etapa cu numărul 10 din SuperLiga. Înainte de fluierul de start, mai multe imagini cu noua siglă au rulat pe tabela de pe Stadionul „Ion Oblemenco”.

Adrian Mititelu, surpriză uriașă pentru fanii FC U Craiova. A prezentat noua siglă a clubului

FC U Craiova a pierdut în instanță disputa pentru palmares cu Universitatea Craiova, astfel, Adrian Mititelu a fost nevoit să schimbe atât denumirea echipei pe care o finanțează, cât și sigla. Totodată, din cauza eșecului, clubul antrenat de Paul Răducan a rămas fără galerie.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova a fost nevoită să își schimbe vechea siglă pentru că aceasta conținea simbolul cu leul care se află, de asemenea, pe sigla Universității Craiova, formația finanțată de Mihai Rotaru. Adrian Mititelu a apărut prima oară cu noua siglă la derby-ul cu Farul, scor 4-0, în etapa cu numărul 8 din SuperLiga.

La meciul de pe „Ion Oblemenco”, patronul lui FC U Craiova a purtat atât un tricou, cât și o șapcă pe care erau inscripționate combinațiile de litere „FCU”. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că noua denumire a clubului finanțat de Adrian Mititelu este FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB S.A.

ADVERTISEMENT

FCU Craiova

FC U Craiova a pus noua siglă și pe autocar

Oltenii s-au mișcat rapid, iar noua siglă a clubului a fost imprimată rapid și pe autocar. Totuși, prezentarea oltenilor a fost pusă în umbră de eșecul cu Oțelul Galați, scor 0-2. A fost prima victorie a moldovenilor de la revenirea în SuperLiga.

FCU Craiova

De cealaltă parte, FC U Craiova, care are un nou antrenor, a pierdut primul meci după două victorii consecutive. Oltenii ocupă locul 8 în clasament, cu 12 puncte în 10 partide.

ADVERTISEMENT

În comparație, Oțelul se află pe poziția a 9-a, cu 11 puncte în 10 meciuri. Pentru formația finanțată de Adrian Mititelu urmează derby-ul cu Dinamo din prima etapă a grupelor Cupei României, 26 septembrie, ora 21:00.

CSU Craiova a câștigat palmaresul Universității

Universitatea Craiova și FC U Craiova s-au luptat de-a lungul anilor pentru palmaresul și identitatea formației istorice, iar la mijlocul lunii iulie, Curtea de Apel Timișoara a decis că formația finanțată de Mihai Rotaru are dreptul de proprietate asupra performanțelor sportive de la 1948 încoace.

ADVERTISEMENT

Așadar, Universitatea Craiova are posibilitatea de a folosi atât palmaresul sportiv al formației istorice, cât și al tuturor derivatelor acestora. Oltenii lui Mihai Rotaru pot folosi palmaresul istoric în scopuri comerciale și sportive.

ADVERTISEMENT