Fotbal intern

Adrian Mutu confirmă Fanatik: Marian Copilu „l-a blocat” la CFR Cluj. „Când unul nu te vrea, e greu”

25.01.2021 | 20:21
Adrian Mutu confirma Fanatik Marian Copilu la blocat la CFR Cluj Cand unul nu te vrea e greu
Adrian Mutu
ADVERTISEMENT

Patronul campioanei CFR Cluj chiar l-a dorit pe Adrian Mutu antrenor. Președintele ardelenilor, Marian Copilu, a blocat însă numirea selecționerului de la tineret, pe banca feroviarilor.

Adrian Mutu a confirmat interesul patronului campioanei CFR, de a-l numi antrenor, încă din toamnă, când s-a pus problema despărțirii de Dan Petrescu, așa cum a dezvăluit FANATIK, în noiembrie anul trecut.  Selecționerul naționalei de tineret spune însă, că nu a fost dorit de mâna dreaptă a finanțatorului din Gruia.

ADVERTISEMENT

„Știam că patronul Neluțu Varga cu care sunt prieten și el tot spunea că voi fi următorul antrenor al CFR-ului, eu dădeam din cap, ce era să fac. A fost o discuție, dar nu a fost o propunere oficială din partea lui Marian Copilu. N-am primit acel telefon. Eu știu cum e în businessul acesta al fotbalului, când unul nu te vrea, e greu să te duci acolo”, a declarat Mutu la Digi Sport.

Mutu nu ar fi spus nu ofertei lui CFR Cluj

Nelu Varga a insistat pentru numirea lui Adrian Mutu pe banca tehnică a grupării feroviare, iar fostul atacant ar fi fost tentat să dea curs unei eventuale oferte.

ADVERTISEMENT

„CFR e campioana României, te face să te gândești serios la acest lucru. Eu știu cine sunt, știu cât investesc în mine, sunt pregătit și la fel cum a fost și la România U21, scopul era doar să calific echipa, ceea ce am și făcut”, a mai spus Mutu.

După mai multe tatonări, la începutul lunii decembrie, CFR Cluj a oficializat numirea lui Edward Iordănescu în funcția de antrenor. Acesta l-a înlocuit pe Dan Petrescu, tehnicianul care a cucerit trei titluri consecutive în Liga 1 cu trupa din Gruia.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj ține în continuare legătura cu Mutu

Chiar dacă nu a ajuns antrenorul campioanei, Adrian Mutu spune că nu a fost afectat de cele întâmplate la sfârșitul anului trecut. Ba chiar ține legătura cu oficialii CFR-ului, club care dă mai mulți jucători naționalei de tineret, pregătită de fostul decar al naționalei.

„Nu mă interesează dacă nu m-a dorit cineva acolo, am vorbit și săptămâna trecută cu Neluțu Varga și cu Marian Copilu, dar am avut o discuție strict profesională”, a explicat Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Cu Adi Mutu selecționer, echipa națională U21 a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la turneul final al Campionatului European pentru jucători sub 21 de ani, care va avea loc în Ungaria și Slovenia. Olanda, Germania și Ungaria vor fi adversarii ”Tricolorilor mici”, în faza grupelor.

ADVERTISEMENT