Sport

Adrian Mutu deplânge absența a cinci jucători la derby-ul cu Universitatea. Mesajul către fani: ”Să avem echilibru!”

După două înfrângeri, în SuperLiga și Cupă, Adrian Mutu a evidențiat înaintea meciului cu Universitatea Craiova numărul absenților, dar spune că ”războiul” este lung și deschis.
11.11.2022 | 21:06
Adrian Mutu deplange absenta a cinci jucatori la derbyul cu Universitatea Mesajul catre fani Sa avem echilibru
Adrian Mutu vrea să câștige derby-ul FCSB - Rapid. Foto: captură video.
ADVERTISEMENT

Rapid s-a impus contra campioanei, CFR Cluj, dar n-a profitat de acest ”boost” de moral. A urmat eșecul cu FCSB, în SuperLiga, iar mai apoi, cel de-acasă, cu Farul, în Cupa României Betano. Și urmează un alt adversar tare, Universitatea Craiova. Prefațând confruntarea de sâmbătă, Adrian Mutu a scos în evidență numele jucătorilor pe care nu poate conta. Spune însă că este nevoie de calm și echilibru pentru că în întrecerea internă mai sunt multe etape, iar războiul este deschis.

”Va fi un meci care-pe-care, o luptă”, crede Adrian Mutu despre meciul Rapid – Universitatea Craiova

Șase meciuri fără eșec în toate competițiile. Și o singură remiză, în Cupa României Betano. În replică, patru succese la rând în SuperLiga. Aceasta este ”seria” cu care se prezintă Universitatea lui Mirel Rădoi la derbyul din Giulești, programat sâmbătă, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oltenii vin cu ambiția de a răzbuna eșecul din tur, 0-1. Dar și conștienți de faptul că un succes le-ar permite să treacă înaintea Rapidului în clasament.

Adrian Mutu, antrenorul giuleștenilor, este conștient că este un meci greu. Și a spus-o deschis la conferința de presă premergătoare partidei.

ADVERTISEMENT

”Ne așteaptă un meci complicat, împotriva unei echipe bune, care vine după o serie de victorii. Va fi un meci care-pe-care, o luptă. Sper să ne luăm revanșa în fața propriilor suporteri și să rămânem acolo în primele locuri.

Contează orice înfrângere, nu neapărat acum, că au venit în ultimele două meciuri. Eram într-un moment foarte bun al nostru, dar nu vom face un capăt de țară.

ADVERTISEMENT

Le-am spus jucătorilor să fie calmi, echilibrați și acum transmit tuturor, și suporterilor, să avem echilibru.

Cum am făcut nuntă după meciul cu CFR Cluj, nu o să facem înmormântare după acest derby. Cu toate că știm cât de important a fost acel meci pentru suporteri. Campionatul este lung, mai avem multe meciuri de disputat”, a spus Mutu.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, înainte de Rapid – Universitatea Craiova: ”Avem o problemă importantă de lot”

Mutu a vorbit și despre efectivul de care dispune. Și a nominalizat jucătorii importanți pe care nu poate conta. A precizat însă, în replică, faptul că a reintrat în vederile sale Marzouk.

”Pe lângă Junior Morais suspendat, îi avem pe Papeau, Costache, Crepulja și Emmers accidentați. Avem o problemă importantă de lot, nu pot să neg. Puteau oricând să fie titulari.

În afara de aceste probleme, importantă este dorința noastră de a câștiga acest meci. Cei care vor intra, vor trebui să demonstreze că merită să joace la un club precum Rapid.

Am pierdut o bătălie, dar războiul este deschis, pentru că mai sunt foarte multe etape. Ne doar când pierdem orice meci, nu numai în derby. Important este să rămânem calmi. Sunt momente în viața unei echipe când lucrurile nu merg foarte bine.

Încet-încet, Marzouk a intrat în lot. O să aibă șansele lui. Depinde de el. S-a antrenat bine și va avea șansa lui, cu siguranță”, a precizat Mutu.

ADVERTISEMENT