Fotbal international

Adrian Mutu, față în față cu coșmarul Danemarca! Visul „Briliantului”, spulberat la ultima fază în 2003. Video

17.11.2020 | 10:10
Adrian Mutu fata in fata cu cosmarul Danemarca Visul Briliantului spulberat la ultima faza in 2003 Video
ADVERTISEMENT

Meciurile cu Danemarca sunt de tristă amintire pentru selecționerul Adrian Mutu, care a fost pe teren la partidele de coșmar din preliminariile Campionatului Europeanl din 2004, pe „plaja” de pe stadionul „Lia Manoliu”, dar mai ales la finalul de thriller de la Copenhaga.

Astfel, Adrian Mutu se află din nou în fața unui meci decisiv cu Danemarca, de data asta de pe banca echipei naționale și în preliminariile Campionatului European de tineret, însă dorința de răzbunare și revanșă este mai mare ca oricând împotriva nordicilor.

ADVERTISEMENT

România are un avantaj important în meciul de mâine, iar cu o victorie în fața Danemarcei, naționala de tineret a României va fi sigură de o nouă calificare la un turneu final, chiar dacă va termina grupa pe locul al doilea, la un punct distanță de danezi.

Coșmarul danez al lui Adrian Mutu și visul furat de a participa la un Campionat European

Adrian Mutu nu are deloc amintiri plăcute din confruntările cu danezii. Prima “cicatrice” lăsată de vikingii danezi a fost în martie 2003, pe “Stadionul Lia Manoliu”. Pe un teren aproape impractibil, naționala României a “înotat în nisipul mișcător” de pe stadionul național și, deși Adrian Mutu a deschis scorul în minutul 5, în fața a 60.000 de spectatori, “tricolorii” au încheiat catastrofal acel meci.

ADVERTISEMENT

Deși am condus de două ori, cu 1-0 și 2-1, România a pierdut lamentabil cu 2-5, după un autogol al lui Cosmin Contra și un joc extrem de slab al lui Laurențiu Reghecampf, care a greșit flagrant la golul de 2-3, la chiar primul și singurul meci în tricoul echipei naționale.

Însă, nici măcar acest meci nu se poate compara cu coșmarul trăit din teren de Adrian Mutu la meciul decisiv de calificare la Campionatul European din 2004, când visul unei generații a fost spulberat la ultima fază a meciului, danezii fiind împinși de la spate de inamicul numărul unu al suporterilor români mulți ani de la acel eveniment și anume arbitrul Urs Maier.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu înscrie cu Danemarca și la Copenhaga, dar România trăiește una dintre cele mai mari drame din istoria fotbalului

Adrian Mutu și ceilalți “tricolori” aveau nevoie o victorie pentru a se califica la Campionatul Mondial, la meciul din septembrie 2003 de la Copenhaga, iar decarul echipei naționale tocmai se transferase la Chelsea Londra de la Parma, pentru 20 de milioane de euro și era cel care putea face diferența pe teren.

Adrian Mutu și-a adus aminte de acel moment, pe care îl consideră unul dintre cele mai triste din carieră, iar în meciul de marți speră să își ia în sfârșit revanșa împotriva Danemarcei: “Ar fi un lucru extrordinar, să obținem calificarea, mai ales pentru scurta mea carieră de antrenor. Aș compara această finală cu acel meci din Danemarca, scor 2-2, din păcate atunci am pierdut calificarea. Sper ca marți să obţinem calificarea şi să mergem la Campionatul European”, a declarat selecționerul naționalei de tineret pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT

România își punea toate speranțele în Adrian Mutu. Deși a înscris din nou în poarta danezilor, “tricolorii” au fost egalați în minutul 90+5, după ce arbitrul prelungise nejustificat partida, iar Laursen a egalat și a trimis Danemarca la Europene.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,80 este cota pentru ”2 solist” la meciul România U21 – Danemarca U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: