Fotbal intern

Ce atu important are România U21 înaintea decisivului cu Danemarca. Unde suntem peste nordici

România va juca meciul decisiv de calificare la Campionatul European în fața liderului grupei, Danemarca, care vine la București deja calificată la turneul final,
16.11.2020 | 10:30
Ce atu important are Romania U21 inaintea decisivului cu Danemarca Unde suntem peste nordici
ADVERTISEMENT

Naționala României U21 are astfel un avantaj, dat fiind că danezii vin mai relaxați prin prisma faptului că sunt deja calificați la Campionatul European din 2021, iar Ianis Hagi a venit în ajutorului Adrian Mutu.

Însă cel mai mare avantaj este omogenitatea echipei, față de turneul final din 2019, România U21 are șase jucători care s-au aflat atunci în lot și că are au câștigat mult în experiență, în timp ce la danezi doar trei fotbaliști mai pot fi la meciul de marți în teren.

ADVERTISEMENT

Cel mai important atu al României U21 în meciul cu Danemarca este omogenitatea echipei

Selecționerul Adrian Mutu a convocat la naționala României U21 pentru meciul cu Danemarca nu mai puțin de șase jucători care au fost în lot și la Campionatul European din 2019, în timp ce danezii mai au doar trei jucători în lot, omogenitatea fiind atuul principal al “tricolorilor mici” în partida de marți seară.

Dintre jucătorii care au fost în lotul lui Mirel Rădoi la Campionatul European din San Marino se mai regăsesc următorii fotbaliști: Andrei Vlad (FCSB), Ricardo Grigore (Dinamo București), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina / Spania), Ianis Hagi (Glasgow Rangers) și Darius Olaru (FCSB).

ADVERTISEMENT

Virgil Ghiță a fost chemat și el de Adrian Mutu, dar jucătorul lui Viitorul a fost confirmat pozitiv la coronavirus, în timp ce Dennis Man a fost chemat de Mirel Rădoi la reprezentativa de seniori pentru meciurile cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord.

Danemarca are în lot pentru partida cu România doar trei jucători de la Europeanul de tineret din 2019

Nu același lucru se poate spune despre naționala Danemarcei, care are în lot pentru meciul de la București doar trei jucători care au evoluat la turneul final din vara anului trecut: portarul Peter Jensen, un apărător, Victor Nelson, cel mai experimentat jucător din lot (29 de meciuri) și mijlocașul Magnus Andersen.

ADVERTISEMENT

Din lotul deplasat la București este poibil ca doi jucători importanți să lipsească, după ce Anglia a înăsprit condițiile de călătorie din și spre Danemarca, iar atacantul Emil Riis Jakobsen și fundașul central Mads Bech Sørensen ar putea fi nevoiți să stea 14 zile la întoarcerea la cluburile lor din Anglia, Preston North End și Bredford.

Ianis Hagi revine la naționala U21, după aproximativ 16 luni și poate califica România U21 la un nou turneu final, ultimul meci al său pentru tineret fiind semifinala cu Germania de la Campionatul European din 2019, pierdută cu 4-2, dar în care jucătorii noștri s-au bătut de la egal la egal cu o echipă mult mai experimentată.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,95 este cota pentru ”1 solist” la meciul România-Danemarca. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT