Fotbal international

Adrian Mutu, la ora adevărului despre cariera sa. “Înveţi foarte mult din alegerile greşite”

02.04.2020 | 10:47
Adrian Mutu la ora adevarului despre cariera sa Inveti foarte mult din alegerile gresite
ADVERTISEMENT

Aflat în România, unde a fost investit nu de mult timp cu funcţia de selecţioner la naţionala de tineret, preluând o moştenire pretenţioasă de la Mirel Rădoi, Adrian Mutu a vorbit pentru postul italian Radio Toscana.

Adrian Mutu, la ora adevărului despre cariera sa

Adrian Mutu a petrecut cea mai frumoasă parte a carierei sale în tricoul violet al Fiorentinei, echipa fanion a regiunii Toscana, suporterii alintându-l Briliantul.

ADVERTISEMENT

Adrian admite că a făcut o greşeală din faptul că nu şi-a încheiat cariera la Fiorentina, dar consideră că tocmai din greşeli înveţi cei mai mult.

Cea mai frumoaså amintire e golul marcat cu Fiorentina în poarta lui PSV Eindhoven

“De-a lungul carierei puteam să fac alegeri mai bune, dar nu știu dacă aș mai fi fost astăzi persoana care sunt. Înveți foarte mult din alegerile greșite. Cred că cel mai bine ar fi fost dacă jucam la Fiorentina până la finalul carierei.

ADVERTISEMENT

Cea mai frumoasă amintire de la Fiorentina rămâne al doilea gol marcat cu PSV, în Cupa UEFA. În acei ani puteam să jucăm de la egal la egal cu Liverpool, Everton sau Lyon. Numai Barcelona era de neoprit, aveau o echipă mult prea bună atunci”.

Îi place foarte mult ce a realizat Gasperini la Atalanta

În opinia sa pandemia de coronavirus va schimba lumea.  Adrian Mutuspune că îşi ocupă majoritatea timpului cu fiul său şi că aceasta este o ocupaţie plăcută. În acelaşi timp îşi recunoaşte admiraţia pentru antrenorul care a ridicat atât de sus Atalanta.

ADVERTISEMENT

“Această pandemie va schimba lumea. Italienilor le transmit să rămână uniți, să reziste. Eu mă joc cu fiul meu în fiecare zi, gătesc, fac exerciții. Mereu am fost atent la ce mănânc, de când m-am retras m-am îngrășat cu numai 3 kg. Vreau să-l studiez pe Gian Piero Gasperini, e incredibil ce a reușit la Atalanta”.

A jucat cinci sezoane în tricoul violet

La Fiorentina Adrian Mutu a evoluat timp de cinci sezoane, între 2006 şi 2011. A jucat 112 meciuri şi a marcat 54 de goluri. Cel mai senzaţional meci în campionat a fost un Genoa – Fiorentina 3-3, în care a scos de unul singur egalul, marcând toate cele trei goluri, după ce Grifonul condusese cu 3-0.

ADVERTISEMENT

La Fiorentina a avut și cea mai bună relație cu un antrenor, Cesare Prandelli, care a știut să îl valorifice ca nimeni altul. În cariera sa Mutu a mai jucat în România la FC Argeș, Dinamo, Petrolul și Târgu Mureș, iar afară la Inter, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Cesena, Ajaccio și Pune City.

ADVERTISEMENT
Tags: