Sport

Adrian Porumboiu bagă spaima în dinamoviști înaintea derby-ului cu FCSB: „Budescu joacă într-un picior cu ei. Ia un șevalet și pictează!”. Exclusiv

Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA și finanțator al clubului FC Vaslui, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre derby-ul FCSB - Dinamo.
11.09.2021 | 20:14
Adrian Porumboiu baga spaima in dinamovisti inaintea derbyului cu FCSB Budescu joaca intrun picior cu ei Ia un sevalet si picteaza Exclusiv
Adrian Porumboiu bagă spaima în dinamoviști înaintea derby-ului cu FCSB: „Budescu joacă într-un picior cu ei. Ia un șevalet și pictează!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Partida FCSB – Dinamo se va juca duminică, de la ora 21:00. În prezent, FCSB se află pe locul 8 din Liga 1, cu nouă puncte obținute după șapte meciuri jucate, iar Dinamo se poziționează pe locul 14, cu șase puncte.

Adrian Porumboiu bagă spaima în dinamoviști înaintea derby-ului cu FCSB

Fostul arbitru susține că este o mare diferență de valoare între FCSB și Dinamo, astfel că nu le dă prea multe șanse de victorie „câinilor”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Adrian Porumboiu a vorbit la superlativ despre Constantin Budescu, proaspăt revenit la FCSB, spunând că va „picta” la meciul cu Dinamo.

„Nu prea mai pare un derby. Sunt două echipe cu situații total diferite. Dar probabil că doar ambiția poate să facă meciul disputat.

ADVERTISEMENT

E diferență mare între FCSB și Dinamo. Dinamo este o echipă îngenuncheată cu atâtea probleme pe cap. Iar FCSB este o echipă care are cu totul și cu totul alte condiții.

Dar, la meciurile astea, cred că se joacă mai mult cu sufletul, decât cu ce ai în traistă. Se mai întâmplă minuni în fotbal, dar e greu de tot. E diferență mare de valoare.

ADVERTISEMENT

Nu mai sunt meciurile de altădată. Dacă ar fi după galerie, ar câștiga Dinamo. Dar, din păcate, pentru ei, nu joacă galaria. Cei de la Dinamo, la capitolul ăsta, ar putea fi campioni.

Budescu joacă într-un picior cu ei. Stă la mijlocul terenului, ia un șevalet și pictează. E artist. Dă culoare fotbalului. Dacă îi pui pe ceilalți să dea pase cu exteriorul cum dă el, sunt ferm convins că 95% din fotbaliștii din prima ligă își fracturează glezna”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam vrea să-l vadă pe Constantin Budescu în derby-ul FCSB – Dinamo

„Eroul de la Sevilla” consideră că Budescu ar trebui introdus încă din primul minut în derby-ul FCSB – Dinamo, chiar dacă ultimul său meci oficial datează din luna mai.

„Mă aștept, în primul rând, la un joc de ambiție și la rivalitate foarte mare între galerii. Sper să vedem această rivalitate, în sensul bun al cuvântului, și în teren.

Din punctul meu de vedere, Steaua are prima șansă, deoarece are o echipă mai omogenă. Dinamo a adus mulți jucători acuma, dar unii n-au jucat de doi ani, alții au jucat foarte puțin.

Sigur, de multe ori, într-un asemenea meci, ambiția poate să bată omogenitatea. Va fi un meci interesant, depinde cine va marca primul gol. Dacă va marca FCSB-ul primul gol, atunci o să aibă un meci mai ușor.

Budescu poate să joace, din punctul meu de vedere, o repriză liniștit. Eu l-aș introduce de la început, pentru că poate să facă diferența. De-alungul ultimilor ani, s-au mai făcut greșeli din astea. S-au introdus jucătorii care au jucat mai puțin și abia în partea a doua s-au introdus Coman, Tănase, Man și ceilalți.

După ce ești condus, este foarte greu să egalezi și să obții victoria. Trebuie să faci diferența în prima repriză. Eu cred că FCSB-ul va câștiga”, a spus Helmut Duckadam, în exclusivitate, pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2,07 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT