Sport

Adrian Porumboiu, dezamăgit de prestația României în prima repriză a meciului cu Elveția: „Mentalitate de echipă mică!” Exclusiv

Adrian Porumboiu este dezamăgit de prestația României în prima repriză a meciului cu Elveția, „tricolorii” primind două goluri, deși au abordat o tactică defensivă.
19.06.2023 | 22:44
Adrian Porumboiu dezamagit de prestatia Romaniei in prima repriza a meciului cu Elvetia Mentalitate de echipa mica Exclusiv
Adrian Porumboiu, dezamăgit de prestația României în prima repriză a meciului cu Elveția. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru internațional a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK la pauza meciului dintre Elveția și România, comentând tactica ultradefensivă abordată de Edi Iordănescu, dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Adrian Porumboiu, dezamăgit de prestația României în prima repriză a meciului cu Elveția

Adrian Porumboiu este dezamăgit de prestația României în prima repriză a meciului cu Elveția. În ciuda defensivei pregătite de Edi Iordănescu, „tricolorii” au primit nu mai puțin de două goluri din partea naționalei „țării cantoanelor”, iar elevii lui Murat Yakin mai puteau înscrie încă o dată în finalul primei părți.

ADVERTISEMENT

„Nu-l înțeleg pe Edi Iordănescu… eu țin mult la el, dar să începi cu cinci fundași… ba chiar șase că și Screciu e defensiv… mentalitate de echipă mică…

Ce faci acum că ai luat gol?  S-a schimbat totul… Trebuie să ieși să egalezi… După ce adversarul a avut 74 la sută posesie… Repet, mentalitate de echipă mică.

ADVERTISEMENT

N-am văzut repriză mai slabă a României… Așa dominare… Sunt foarte dezamăgit… Fundașii noștri parcă nu știu pe cine să țină”, a fost reacția lui Adrian Porumboiu, în exclusivitate pentru FANATIK.

Golurile lui Zeki Amdouni și pasele lui Xherdan Shaqiri, fatale pentru „tricolori”

Zeki Amdouni, atacantul lui Basel, își continuă forma bună pe care a arătat-o și la națională și la echipa de club, iar după reușit din meciul cu Andorra, scor 2-1, acesta a reușit o „dublă” în prima repriză împotriva României.

ADVERTISEMENT

Xherdan Shaqiri a avut mai multe pase bune, inclusiv cea de la ultima reușită a lui Amdouni. Tot Shaqiri a avut o ocazie imensă și în debutul părții secunde, când a reușit să-l lobeze scurt pe Horațiu Moldovan, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

Xherdan Shaqiri evoluează în prezent în SUA, la Chicago Fire, însă de-a lungul timpului acesta a trecut pe la formații precum: FC Basel, Bayern Munchen, Internazionale Milano, Stoke City, Liverpool sau Olympique Lyon.

ADVERTISEMENT

„Cel mai mare pericol este să ne subestimăm adversarii. Echipele mici au devenit mai bune decât înainte, pentru că lucreză foarte serios și ne analizează meciurile.

De exemplu, cei din Andorra au fost o echipă foarte diferită față de ultima dată când îi întâlnisem. Acum, aceste echipe mici vor să și joace, să aibă posesie. Trebuie să rămânem puternici din punct de vedere mental”, a spus Xherdan Shaqiei, în cadrul unei conferințe de presă.

  • 31 de ani are Xherdan Shaqiri
  • 4.000.000 de euro este cota de piață a lui Xherdan Shaqiri, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT