Sport

Edi Iordănescu, criză de nervi după ce Daniele Orsato nu a văzut „roșu” la un fault brutal al lui Fernandes asupra lui Screciu. Verdictul specialistului Adrian Porumboiu. Exclusiv

Daniele Orsato a avut de judecat două faze dificile în prima jumătate de oră din Elveţia - România. Specialistul Adrian Porumboiu a dat verdictul pentru FANATIK.
19.06.2023 | 22:24
Edi Iordanescu criza de nervi dupa ce Daniele Orsato nu a vazut rosu la un fault brutal al lui Fernandes asupra lui Screciu Verdictul specialistului Adrian Porumboiu Exclusiv
Intrarea lui Fernandes la Screciu. Sursa: captură Prima TV
ADVERTISEMENT

România a început în defensivă meciul cu Elveţia, adversarii având iniţiativa încă din minutul 1. Dar, în prima jumătate de oră au fost două faze controversate, dar care au fost judecate cu aceeaşi unitate de măsură.

Daniele Orsato i-a iertat de un cartonaş roşu pe Fernandes şi Ianis Hagi!

Italianul Daniele Orsato l-a iertat de un cartonaş roşu pe Edimilson Fernandes. Elveţianul a avut o intrare cu talpa înainte la Vladimir Screciu, lovindu-l în tibie pe jucătorul Universităţii Craiova.

ADVERTISEMENT

Orsato a scos imediat cartonaşul galben, deşi existau premise pentru eliminare. Pe margine, Edi Iordănescu a făcut o criză de nervi şi le-a reproşat arbitrilor că nu verifică faza pe arbitrajul video.

Însă, trei minute mai târziu a fost rândul lui Ianis Hagi să aibă o intrare asemănătoare. Şi de această dată, Orsato a arătat cartonaşul galben şi două faze complicate au fost judecate cu aceeaşi unitate de măsură.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu era faultul lui Hagi săream toți că «Uite, domne, ce ne face banditul ăsta de Orsato!»”

FANATIK l-a contactat pe fostul mare arbitru internaţional Adrian Porumboiu, care i-a dat dreptate lui Daniele Orsato, pentru că a judecat cu aceeaşi unitate de măsură cele două faze controversate:

“Decizie corectă a lui Orsato la faultul lui Fernades la Screciu… galben… că a venit la câteva minute și faultul lui Hagi… tot de galben. Dacă nu era faultul lui Hagi săream toți că «Uite, domne, ce ne face banditul ăsta de Orsato!»… dar așa s-a văzut echilibrul arbitrului în decizii…”, a spus Porumboiu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Elveţia domină autoritar grupa!

Elveţienii au reuşit să deschidă scorul la două minute după faza controversată care l-a avut în centru pe Ianis Hagi. Amdouni a marcat în minutul 28, iar adversarii şi-au dublat avantajul până în pauză după golul aceluiaşi Amdouini.

Elveţia este principala favorită a acestei grupe şi ia deja o opţiune serioasă pentru calificarea la Campionatul European dacă va câştiga împotriva României. Până acum, echipa lui Murat Iakin are un parcurs perfect.

ADVERTISEMENT

În luptă pentru locul secund, România se bate cu Israel şi Kosovo, formaţii care nu s-au calificat niciodată la un turneu final continental. “Tricolorii” au participat ultima dată la Euro în 2016.

  • 4 este numărul de cartonaşe galbene arătate de Orsato în prima repriză
  • 7 puncte a adunat România după primele trei etape
ADVERTISEMENT