Sport

Ianis Hagi, titular în Elveția – România așa cum Fanatik a anunțat în premieră! Edi Iordănescu a făcut 5 schimbări față de jocul cu Kosovo. Update Exclusiv

Ianis Hagi va fi titular în partida României cu Elveția. Selecționerul Edi Iordănescu pregătește mai multe modificări în formula de start.
19.06.2023 | 20:17
Ianis Hagi titular in Elvetia  Romania asa cum Fanatik a anuntat in premiera Edi Iordanescu a facut 5 schimbari fata de jocul cu Kosovo Update Exclusiv
Ianis Hagi va fi titular în Elveția - România din preliminariile Euro 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
19-06-2023
17:17

Echipa de start a României în meciul cu Elveţia!

Aşa cum FANATIK a anunţat, Ianis Hagi este în primul “11” al lui Edi Iordănescu la meciul cu Elveţia. Selecţionerul a schimbat sistemul de la meciul cu Kosovo şi a trecut de la 4-3-3 la 5-4-1.

Sunt cinci modificări în echipa de start faţă de meciul de la Priştina. În centrul defensivei apare şi Nedelcearu, iar pe poziţia de fundaş stânga a intrat Sorescu în faţa accidentatului Camora. Screciu, Hagi şi Alibec intră în echipa de start şi ies Băluţă, Marin, Man şi Puşcaş. 

Echipa de start a României (5-4-1):  12. Moldovan – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 15. Burcă, 3. Drăgușin, 23. Sorescu – 11. Hagi, 22. Screciu, 10. Stanciu-cpt., 19. Coman – 7. Alibec. Selecționer: Edward Iordănescu. Rezerve: 1. Târnovanu, 16. Aioani – 2. Țicu, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. M. Marin, 17. Rus, 18. Olaru, 20. Man, 21. Moruțan

România joacă în deplasare contra Elveției la Lucerna în a patra etapă din preliminariile Euro 2024. Din informațiile FANATIK, Edi Iordănescu va efectua patru modificări în formula de start a „tricolorilor” față de partida cu Kosovo. Una dintre ele este titularizarea lui Ianis Hagi, aflat la prima convocare în mandatul actualului selecționer.

Ianis Hagi, titular în Elveția – România la prima convocare din mandatul lui Edi Iordănescu

Din informațiile FANATIK, Edi Iordănescu va alege să înceapă cu Ianis Hagi din primul minut în partida României contra Elveției. Jucătorul lui Rangers îi va lua locul în atac lui Florinel Coman de la FCSB, care nu a impresionat în deplasarea din Kosovo.

ADVERTISEMENT

Astfel, fiul lui Gică Hagi va fi trimis titular de Edi Iordănescu la prima convocare din mandatul selecționerului. Fotbalistul de 24 de ani a suferit o accidentare groaznică la începutul lui 2022 și a fost indisponibil tot restul anului.

La debutul României în preliminarile Euro 2024, în luna martie, Ianis Hagi nu a fost convocat de Edi Iordănescu. Actualul selecționer al României a preluat prima reprezentativă în luna ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a revenit la națională după un an și jumătate

Înainte să revină în lotul României pentru partidele cu Kosovo și Elveția, Ianis Hagi nu mai îmbrăcase tricoul primei reprezentative de pe 14 noiembrie 2021. În urmă cu peste un an și jumătate, România evolua în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar cu Liechtenstein, scor 2-0.

Mai mult decât atât, internaționalul român în vârstă de 24 de ani a marcat la ultimul meci al României cu un „monstru”. Pe 8 octombrie 2021, „tricolorii” o înfruntau pe Germania în aceleași preliminarii ale Cupei Mondiale din Qatar, unde România nu a fost prezentă.

ADVERTISEMENT

Pe „Volkasparkstadion” din Hamburg, Germania a învins România cu scorul de 2-1 după golurile marcate de Gnabry și Muller. Pentru „tricolori” a reușit să marcheze nimeni altul decât Ianis Hagi în startul partidei. Înainte de accidentare, Ianis Hagi a mai evoluat pentru România în meciurile cu Armenia și Islanda din preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Edi Iordănescu vrea un rezultat pozitiv în Elveția: „Trebuie să facem un efort mai mare decât cel din Kosovo”

În primul meci al lunii, România a încheiat la egalitate partida cu Kosovo, scor 0-0, în a treia etapă din preliminariile Euro 2024. Edi Iordănescu este de părere că jucătorii trebuie să își ridice nivelul în partida cu Elveția pentru un rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT

“Suntem pe un drum bun şi o spun cu încredere. La ultimul joc, am văzut o echipă cu spirit, cu atitudine, care a muncit, s-a sacrificat şi a produs un rezultat acceptabil pentru noi. Ne-am dus pentru trei puncte, dar a fost un context diferit şi sunt mulţumit.

Cunoaştem Elveţia foarte bine, cu jucători la cel mai înalt nivel, care performează. O echipă cu multă experienţă, o forţă a Europei în momentul de faţă. Trebuie să ne ridicăm şi mai mult nivelul. Trebuie să facem un efort mai mare decât cel din Kosovo”, a declarat Edi Iordănescu, la conferința de presă.

România se află pe locul 2 în grupa I după trei etape, cu 7 puncte. Liderul este Elveția, adversara de luni seară a „tricolorilor”. Naționala lui Murat Yakin a câștigat toate cele trei partide de până acum din preliminariile Euro 2024.


  • 3,40 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „prima repriză total goluri România: peste o,5” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT