Sport

Adrian Porumboiu, previziuni sumbre pentru Ovidiu Hațegan: „Nu e o situație grea, ci al naibii de grea”

Fostul mare arbitru, Adrian Porumboiu, consideră că Ovidiu Hațegan se află într-un moment foarte dificil, iar faptul că a mers la spital l-a salvat de la o tragedie.
28.03.2022 | 10:55
Adrian Porumboiu previziuni sumbre pentru Ovidiu Hategan Nu e o situatie grea ci al naibii de grea
Ovidiu Hațegan a suferit un infarct și are șanse mari să rateze Campionatul Mondial din Qatar
ADVERTISEMENT

Cel mai valoros arbitru român al momentului, Ovidiu Hațegan, a suferit un infarct miocardic și a fost operat la Timișoara, iar participarea lui la Mondialul din Qatar este sub semnul întrebării.

Fostul mare arbitru internațional, Adrian Porumboiu, îngrjiorat pentru Hațegan: „Nu e o situație grea, ci al naibii de grea”

Adrian Porumboiu nu se teme că Ovidiu Hațegan nu va mai putea arbitra, însă e de părere că centralul are șanse mici să fie pe teren la meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 202.

ADVERTISEMENT

Arbitrul în vârstă de 41 de are o venă înfundată și i s-a montat un stent, iar Porumboiu e sigur că Hațegan a luat decizia cea mai bună: „Poziția lui era una excepțională, una la care orice arbitru visează să ajungă. Nu e o situație grea, ci al naibii de grea.

Știe foarte bine și el asta, pentru că e medic și a făcut foarte bine că a mers de urgență la spital și că s-a operat. Speranțe sunt că poate să-și revină, dar nu știu dacă pentru Campionatul Mondial. De arbitrat va mai putea arbitra”. 

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu îi dă speranțe lui Hațegan: „Avem exemplul Eriksen”

Porumboiu e convins că decizia lui Ovidiu Hațegan de a merge imediat la spital după ce s-a simțit rău la un antrenament i-a salvat viața: „Avem exemplul Eriksen, care s-a prăbușit realmente pe teren, ceea ce nu a fost cazul la Ovidiu, și a revenit și a dat gol cu Olanda.

Faptul că Ovidiu a mers imediat și a fost operat de urgență, acest lucru l-a salvat. Cea mai importantă este viața, arbitrajul este important ca orice meserie în sine, dar până la urmă ceea ce contează este viața. 

ADVERTISEMENT

E bine că s-a rezolvat acum și e în afara oricărui pericol. El știe cel mai bine ce va face, nu pot să faci recomandări cel cel care știe cel mai bine ce are de făcut este el însuși. E greu să mă pronunț, dar am spus că nu e imposibil (n.r. – să revină în arbitraj).

Îi doresc doar sănătate și să fie bine. El e un tip liniștit, un tip echilibrat, nu-l văd agitat. Tot nu pot să-mi dau seama ceea ce s-o fi întâmplat în organismului lui de a cedat”, a declarat Adrian Porumboiu pentru GSP.

ADVERTISEMENT