News

Adrian Streinu-Cercel dezvăluie cu ce se luptă România în pandemia de coronavirus. Câte forme ale virusului sunt în țara noastră

14.05.2020 | 21:30
Adrian StreinuCercel dezvaluie cu ce se lupta Romania in pandemia de coronavirus Cate forme ale virusului sunt in tara noastra
ADVERTISEMENT

Managerul Insitutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, dezvăluie cu ce se luptă România în pandemia de coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel dezvăluie cu ce se luptă România în pandemia de coronavirus

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a dezvăluit că în România s-au descoperit trei forme de coronavirus, aduse din țări diferite, și care se comportă fiecare într-un alt mod.

ADVERTISEMENT

”Noi știm clar că România a pornit cu trei clustere importante. Unul a venit pe zona Italia și îl cunoaște toată lumea. Un alt cluster de care nu prea se mai vorbește acum e cel din Israel și al treilea foarte important e cel din Germania”, a declarat Streinu-Cercel.

”Italia a adus o rată mare de decese. Israelul mai puțin, dar Germania ne-a adus forme de îmbolnăvire”, a spus managerul Insitutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș la Antena 3.

ADVERTISEMENT

”Epidemiile au apărut prin salt între specii”

Profesorul a explicat că nu se poate face abstracție de aceste clustere în momentul în care se face o analiză de ansamblu pentru a ști cum se plasează pe harta României nevoia de a îngriji, de diagnostic și tratament.

Adrian Streinu-Cercel Eu a afirmat că acest coronavirus este nou, dar face parte dintr-o familie care e foarte în vârstă. ”Aceste micro-organisme există pe Terra cam cu 3 miliarde de ani înainte de apariția omului de Pământ”.

ADVERTISEMENT

”În momentul în care omul nu prea are ce face și își bagă capul unde nu-i fierbe oala, se joacă cu natura. Când se joacă cu natura, permite saltul între specii. Așa au apărut epidemiile, respectiv pandemiile, prin salt între specii”, a menționat el.

”Faptul că a trecut la om nu înseamnă nimic. Aceste virusuri trebuie să-și capete niște proprietăți pentru a trece apoi de la un om la altul. E un micro-organism care parazitează celula în interiorul ei”, a încheiat medicul.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat joi de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 16.247, iar numărul deceselor este de 1.053.

ADVERTISEMENT