News

Lovitură pentru aeroportul din Brașov. Dan Air renunță la zboruri și își mută activitatea la Bacău

Dan Air renunță la activitatea de pe aeroportul din Brașov, din cauza programului de funcționare. Anunțul companiei de zbor.
31.10.2023 | 16:18
Lovitura pentru aeroportul din Brasov Dan Air renunta la zboruri si isi muta activitatea la Bacau
Dan Air renunță la zborurile de pe aeroportul din Brașov. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Lovitură pentru aeroportul din Brașov. Compania Dan Air a anunțat că renunță la zboruri și își va desfășura activitatea doar la Bacău. Decizia este luată în contextul în care programul de funcționare în Brașov este de doar 12 ore.

Dan Air renunță la zborurile de pe aeroportul din Brașov

Dan Air a transmis, încă din luna septembrie, că se confruntă cu probleme din cauza activității de la aeroportul din Brașov. Reprezentanții companiei susțineau că au suferit pierderi de de 2,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Aceștia cereau să fie extins programul de lucru, iar decizia să fie luată cât mai repede. Pe de altă parte, aeroportul din Brașov susține că momentan nu poate fi extins programul de funcționare. Modificările ar urma să fie făcute începând de anul viitor, din ianuarie 2024.

De altfel, în vara acestui an au existat numeroase incidente care au dus la întârzieri ale zborurilor. Încă de atunci, compania de zbor preciza că și-ar putea suspenda activitatea pe aeroportul proaspăt inaugurat în România.

ADVERTISEMENT

„DAN AIR anunţă încetarea operaţiunilor de la Braşov şi mutarea curselor pe aeroportul din Bacău. Compania organizează o conferință de presă miercuri, 1 noiembrie, când va anunța mai multe detalii privind decizia de a opri operațiunile de la Brașov și planurile de extindere și operare exclusivă pe aeroportul din Bacău”, au transmis reprezentanții companiei.

Dan Air: „Este garantat că acest obiectiv se va închide”

Situația de la aeroportul din Brașov are loc din cauza controlorilor de trafic aerian ROMATSA. Astfel, aerogara nu își poate desfășura programul permanent, iar compania Dan Air susține că este „nefezabil și neprofitabil”.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie, Dan Air a transmis o scrisoare autorităților cu privire la problemele întâmpinate pe cel mai nou aeroport din România, spunând că nu au fost luate măsuri pentru „a asigura operaționalizarea aeroportului din Ghimbav”.

„Este garantat că acest obiectiv se va închide. Investiţia de peste 140.000.000 euro cât şi investiţiile operatorilor privaţi vor fi trecute în lunga listă de proiecte eşuate pe care România le are la activ”, a transmis compania Dan Air, în scrisoarea respectivă.

ADVERTISEMENT

Aeroportul din Brașov a fost inaugurat recent, fiind primul din istoria Brașovului și primul aeroport construit în România, în ultimii 50 de ani. De asemenea, este în top trei al celor mai moderne din țară.

ADVERTISEMENT
Tags: