News

Aeroportul Otopeni, locul prețurilor exorbitante. Un sendviș, o cafea și o apă costă cât un bilet de avion

Explozie a prețurilor pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii care îi trec pragul dau pe un sendviș, o cafea și o apă aproape cât pentru un bilet de avion.
19.01.2024 | 20:02
Aeroportul Otopeni locul preturilor exorbitante Un sendvis o cafea si o apa costa cat un bilet de avion
Explozie a prețurilor pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii dau pe un sendviș, o cafea și o apă cât pentru un bilet de avion. Sursa foto: Hepta / România TV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aeroportul Otopeni se remarcă în acest început de an 2024 ca un veritabil loc al prețurilor exorbitante. Pentru un sendviș, o cafea și o apă pasagerii achită un preț aproape similar cu cel al unui bilet de avion.

Explozie a prețurilor pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii dau pe un sendviș, o cafea și o apă cât pentru un bilet de avion

Încă din anul 2022, România, Europa și lumea întreagă se luptă cu creșterea generalizată a prețurilor. În 2024, coșmarul continuă pe continent și în cele mai multe dintre state.

ADVERTISEMENT

Din păcate, țara noastră nu este ocolită de această realitate financiară cruntă. De la o lună la alta, românii văd la buzunar cum economiile lor sunt tot mai fragile din cauza exploziei prețurilor.

O creștere dramatică a prețurilor a fost consemnată și în interiorul Aeroportului Otopeni. Acest loc tranzitat de călători din toată lumea era deja ”faimos” pentru prețurile sale mai ridicate decât cele din magazinele obișnuite din oraș.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, scumpirile din ultimele luni au adus o creștere scandaloasă a prețurilor pentru produsele de consum. S-a ajuns la situația de necrezut în care un sendviș, o cafea și o sticlă de apă costă aproape cât un bilet de avion pe ruta București – Roma cu o companie low-cost.

Persoanele care au ghinionul de a ajunge pe Aeroportul Otopeni și doresc să mănânce ceva vor fi șocate de realitatea întâlnită. Mai exact, un simplu sendviș cu salam săsesc, care în 2023 nu trecea de 40 de lei, are acum un preț de 53 de lei, notează Romania TV.

ADVERTISEMENT

”Loviți” de inflație au fost și simplii covrigi cu crenvurști. Bucata se vinde cu 13 lei pe aeroport. Pentru a realiza discrepanța, aflați că în patiseriile din Capitală, un astfel de covrig nu se comercializează cu mai mult de 4 – 5 lei.

Dacă aveți poftă de pizza și vă aflați la Otopeni, e cazul să vă abțineți până ajungeți în oraș. Prețul pentru un triunghi de pizza Quattro Stagioni ajunge la 34 de lei.

ADVERTISEMENT

Cât costă o apă sau o cafea în Aeroportul Otopeni

Băuturile au și ele niște prețuri șocante pentru orice buzunar. Dacă vă cumpărați o cafea și o apă va trebui să alocați un buget de 40 de lei: 25 de lei pentru cafea și 15 lei pentru apă.

O sticlă de apă din automatele aeroportului se vinde cu 9 lei. Nici desertul nu e ieftin. Ba dimpotrivă, o brioșă mică ajunge să coste 23 de lei pe Aeroportul Otopeni.

Trăgând linie, vedem cum un sendviș (53 lei), cafeaua (25 lei), sticla de apă (15 lei) și brioșa (23 lei) costă 116 lei. E o sumă aproape egală cu prețul unui bilet de avion Wizz Air pe ruta București – Roma. Acesta se ridică la 129 de lei.

ADVERTISEMENT