Life

Afacerea care l-a îmbogățit pe un român. Vinde un obiect banal în străinătate

Business-ul care i-a adus bani mulți unui român. Comercializează un lucru simplu peste hotare. Duce tradiția mai departe.
27.08.2023 | 13:15
Afacerea care la imbogatit pe un roman Vinde un obiect banal in strainatate
Business-ul care i-a adus bani mulți unui român. Comercializează un lucru simplu peste hotare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Afacerea care l-a îmbogățit pe un român originar din Salonta, județul Bihor. Vinde un obiect banal în străinătate. Bărbatul și-a dorit să fie independent financiar și după terminarea facultății a pus bazele planului său.

Business-ul care i-a adus bani mulți unui român. Comercializează un lucru simplu peste hotare

Business-ul care i-a adus bani mulți unui român. Adrian Caciora comercializează un lucru simplu peste hotare prin prisma firmei sale intitulată Adidac Comimpex și care are sediul în municipiul Salonta, județul Bihor.

ADVERTISEMENT

Bărbatul este unul dintre puținii producători de mături de sorg care a reușit să se facă cunoscut în afara României. El vinde acest produs banal germanilor și austriecilor, ducând tradiția locului său natal mai departe.

Salonta este localitatea care are cea mai veche tradiție din România când vine vorba de cultivarea și producerea sorgului. Acesta este cunoscut puțin în lumea occidentală, însă reprezintă a cincea cea mai produsă cereală din lume.

ADVERTISEMENT

Are o producție anuală de aproximativ 57,6 milioane de tone. Acesta este și motivul pentru care românul a pus bazele afacerii sale împreună cu familia. A început să producă pentru prima oară în anul 1994, cu un utilaj vechi, achiziționat de la o fabrică de profil.

Ulterior, compania s-a dezvoltat, s-a modernizat și a început să-și diversifice gama de produse. În momentul de față, afacerea lui Adrian Caciora produce și comercializează cozi din lemn și unelte de grădinărit.

ADVERTISEMENT
Românul care face mături din sorg
Românul din Salonta care face mături din sorg. Sursa foto: capital.ro

Adrian Caciora, un exportator important de mături din sorg

Adrian Caciora este un exportator important de mături din sorg (paie) pentru exteriorul sau pentru interiorul caselor. În plus, firma sa realizează perii industriale și stradale, scule și unelte pentru diverse construcții.

De asemenea, compania din Salonta produce numeroase articole de uz casnic, printre care se numără: bidoane din plastic, cosuri de gunoi din plastic. Potrivit capital.ro, circa 60% din vânzări sunt reprezentate de exporturi către Germania, Austria și Italia.

ADVERTISEMENT

Pentru asigurarea materiei prime pentru confecționarea măturilor din paie, compania deține peste 100 de hectare de teren agricol. Pe acesta este cultivat sorgul. În altă ordine de idei, oamenii mai trebuie să știe că producerea măturilor în Salonta este una veche.

Aceasta datează încă din anul 1903. Tot la acea vreme a luat ființă Cooperativa Agricultorilor Salontani producătoare și prelucrătoare de sorg. Aceasta avea un atelier de fabricare a măturilor și 70 de muncitori.

ADVERTISEMENT
Tags: