Life

Afacerea cu care doi români vor să cucerească Franța: “Toată lumea îmi spune…”

Afacerea cu care doi români au de gând să dea lovitura în Franța. Aceștia au succes și chiar plănuiesc să se extindă în curând.
09.08.2023 | 11:03
Afacerea cu care doi romani vor sa cucereasca Franta Toata lumea imi spune
Doi români au succes cu afacerea lor în Franța. Sursa foto: Pixabay, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi români au vorbit despre afacerea cu care au de gând să cucerească Franța. Este vorba despre o remorcă cu preparate proaspăt gătite, bazate pe ingrediente locale.

Afacerea cu care doi români vor să dea lovitura în Franța. Cum i-au cucerit pe localnici

De mai bine de două luni, Claudia și Valentin Biciin au venit în zona pitorească a Châteaubriantului (Loire-Atlantique) cu food truck-ul lor, unde se găsește mâncare proaspătă. Cei doi vin cu remorca în diverse localități din Franța și au deschis între orele 18.00 și 22.00.

ADVERTISEMENT

Cei doi sunt găzduiți în diferite orașe, motiv pentru care au stabilit, cu primăriile locale, acorduri în prealabil pentru a-și instala remorca câte o seară în fiecare localitate în care stau. Marțea, remorca lor se află la Treffieux (Loire-Atlantique), iar joia la Juigné-des-Moutiers.

Duminica, cei doi se află la Saint-Julien-de-Vouvantes, potrivit presei franceze. Claudia și Valentin vor să-și extindă afacerea și în alte orașe din Franța pentru ca oamenii să le savureze produsele proaspete în număr cât mai mare.

ADVERTISEMENT

Pentru preparatele lor, cei doi soți folosesc doar ingrediente locale și proaspete. Meniul lor include hamburgeri și alte feluri americane autentice. De asemenea, clienții pot cumpăra și diverse deserturi.

Pentru hamburgeri, carnea folosită provine de la ferma Bel-Air din Moisdon-la-Rivière, iar chiflele din brutăria din Issé, pregătite special pentru burgerii lor. Cei doi pregătesc mâncarea în fața oamenilor, cu ingredientele locale.

ADVERTISEMENT

“Principiul meu este să pregătesc mâncarea în fața oamenilor și să le arăt că mănâncă mâncare proaspătă și locală”, a declarat Valentin pentru o publicație franceză, citat de adevarul.ro.

Numele “Chez Valy” al food truck-ului provine de la porecla lui Valentin, așa cum îl strigă cunoscuții în țara natală. “Toată lumea îmi spune Valy. Acasă, în România, aceasta este porecla mea”, a explicat el.

ADVERTISEMENT

Din septembrie, cei doi soți au de gând să se instaleze și la prânz în fața FMGC din Soudan (Loire-Atlantique). Aceștia au încredere că afacerea lor va merge bine în continuare, motiv pentru care vor să o extindă. Valentin ia în calcul și o mărire a remorcii cu mâncare.

ADVERTISEMENT