News

Afacerea cu care a dat lovitura un român înainte de Crăciun. Un kilogram costă 85 de lei

În preajma sărbătorilor de Crăciun, un român a dat lovitura cu un tip special de brânzeturi. Un singur kilogram ajunge să se vândă și cu 85 de lei.
18.12.2022 | 15:34
Afacerea cu care a dat lovitura un roman inainte de Craciun Un kilogram costa 85 de lei
Un român a dat lovitura înainte de Crăciun cu o afacere inedită. Sursa foto: capturi Observator News / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Treptat, pe piața din România, alături de produsele tradiționale, își fac loc și specialităţile franţuzeşti, italieneşti sau elveţiene.

Un român a dat lovitura înainte de Crăciun cu o afacere inedită

Piețele din țară și supermarketurile încep să se aglomereze tot mai mult în ultimele zile. Cetățenii își fac din timp aprovizionarea cu alimente pentru Crăciun și Revelion.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, alături de preparatele tradiționale, românii au început că caute și brânzeturile mai puțin obișnuite.

Drept dovadă, producătorii specializați în astfel de bunătăţi abia mai fac față comenzilor. Se caută toate tipurile de brânzeturi. De la cele maturate cu vin, miez de nucă, chili sau busuioc, toate pot apărea pe platourile bogate de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Istvan Varga, producător de brânzeturi, are o afacere extrem de înfloritoare în domeniu.

”În perioada asta lumea își dorește să aibă ceva sănătos, mai gustos pe masă decât produsele industriale.

Avem brânză cu chili şi ciocolată, brânză cu fetească neagră, brânza cu nuci îmbibate în vin ars şi mai nou şi brânzeturi mai deosebite, cu mucegai nobil”, spune acesta, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

Un kilogram din brânzeturile sale se vinde și cu 85 de lei

Scumpirile din ultimele luni au afectat și acest sector. În aceste condiții, Istvan Varga și ceilalți producători din domeniu au fost nevoiţi să crească preţurile cu până la 18% faţă de anul trecut. Chiar şi aşa, clienții nu lipsesc, iar prețurile sunt destul de piperate.

Producătorul citat spune că cetățenii caută în această perioadă brânzeturile cu culori mai vii și mai colorate. El dă exemplul unui fel de brânză cu cărbune vegetal care se vinde cu 85 de lei kilogramul.

ADVERTISEMENT

”Se caută în mod special brânzeturile cu culori vii, mai colorate. De exemplu, în acest caz avem o brânză cu busuioc şi spirulină. Brânza cu cărbune vegetal costă 85 de lei kg. De multe ori mă miră cât de mult au crescut preţurile la produsele industriale”, afirmă comerciantul.

 

ADVERTISEMENT
Tags: