Life

Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la sat. Au nevoie de produse pe care le cresc în curtea lor sau le cumpără de la vecini. E lege și pot face asta chiar în casa lor

Businessul ce poate fi făcut de toți oamenii care locuiesc la țară. Sunt necesare numai alimente din propria gospodărie. S-a dat lege.
06.04.2024 | 18:00
Afacerea pe care o pot face toti romanii care stau la sat Au nevoie de produse pe care le cresc in curtea lor sau le cumpara de la vecini E lege si pot face asta chiar in casa lor
Businessul ce poate fi făcut de toți oamenii care locuiesc la țară. Sunt necesare numai alimente din propria gospodărie. S-a dat lege. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la sat. Au nevoie de produse pe care le cresc în curtea lor sau le cumpără de la vecini. E lege și pot face asta chiar în casa lor. Măsura a fost publicată în Monitorul Oficial.

Businessul ce poate fi făcut de toți oamenii care locuiesc la țară. Sunt necesare numai alimente din propria gospodărie. S-a dat lege

Businessul ce poate fi făcut de toți oamenii care locuiesc la țară. Sunt necesare numai alimente din propria gospodărie. S-a dat lege în acest sens în urmă cu câteva luni bune. Cetățenii români pot deschide puncte gastronomice locale.

ADVERTISEMENT

Cei care stau în zonele rurale au posibilitatea să gătească și să servească turiștilor produse alimentare specifice zonei. Acestea trebuie neapărat să fie realizate cu ingrediente din producția lor sau de la producători locali.

Legea care se aplică din decembrie 2023 spune că numai 15 persoane pot mânca simultan în curtea unui sătean. Toate veniturile încasate de pe urma acestei afaceri vor fi, desigur, taxate de legislația din România.

ADVERTISEMENT

Legea 412/2023, reglementează „înființarea și funcționarea punctelor gastronomice locale”, conform avocatnet.ro. Documentul arată și ce reprezintă un punct gastronomic local, fiind vorba de o unitate de valorificare a producției locale dintr-o localitate rurală.

În acest loc se prepară și se servesc produse alimentare, folosind numai rețete specifice zonei, direct către consumatorul final. Alimentele pot fi luate de la producători din zonă, pescari, vânători, culegători și colectori de diverse produse forestiere nelemnoase (fructe de pădure, ciuperci).

ADVERTISEMENT

Unde pot fi deschise aceste puncte gastronomice

Punctele gastronomice pot fi deschise în locuințe particulare, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, fonduri de vânătoare sau mănăstiri. De asemenea, pot fi amenajate și în construcții din zona rurală în care se desfășoară activități conexe.

Printre acestea se numără producția agricolă, pescuitul, vânătoria sau culegătorii de produse forestiere nelemnoase. Legea mai definește localitatea rurală drept orice sat reședință de comună, sat component al unei comune sau sat aparținând unui municipiu sau oraș.

ADVERTISEMENT

Aceste puncte gastronomice pot fi făcute atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice. Toate persoanele care doresc o astfel de afacere trebuie să se înregistreze la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din județul unde activează.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion