Life

Afacerea pe care o pot face toți românii chiar în casă. N-ai nevoie de spațiu mare, investiția e minimă. Un kilogram costă chiar și 40 de lei

Ce afacere pot deschide românii chiar în casă? Nu este nevoie de un spațiu foarte mare, iar investiția este minimă. Un kilogram ajunge la 40 de lei.
02.04.2024 | 07:34
Afacerea pe care o pot face toti romanii chiar in casa Nai nevoie de spatiu mare investitia e minima Un kilogram costa chiar si 40 de lei
Ce afacere poți dezvolta în casă cu bani puțini și profit mare. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Cum ar fi să-ți deschizi o afacere chiar în propria casă? Află că este posibil și nu îți trebuie un spațiu foarte mare. Vei face bani din așa ceva, iar investiția poate fi una minimă, în condițiile în care poți ajunge să vinzi un kilogram și cu 40 de lei.

Ce afacere, dezvoltată în casă, îți poate aduce bani frumoși

Lucratul de la domiciliu a devenit o obișnuință pentru multe persoane, în ultimii ani, mai exact din 2020, din perioada pandemiei. Unele și-au deschis afaceri, chiar în spațiul mic din casă, cu puțini bani.

ADVERTISEMENT

Dacă v-am stârnit curiozitatea, este vorba despre cultivarea ciupercilor la domiciliu. Recunoscute pentru valorile lor nutritive și foarte cumpărate, mai ales acum în perioada de post, aceste legume pot aduce un venit profitabil cuiva.

Ciupercile se împart în mai multe categorii, așa că ai la dispoziție o varietate de a alege pe care să le cultivi chiar în casă. Potrivit specialiștilor, cele mai comune și ușoare sortimente sunt cele de tip champignon, stridii și shiitake.

ADVERTISEMENT

Fiecărui soi îi trebuie și un pământ foarte bun, completat de un îngrășământ de calitate, precum paiele, rumegușul sau gunoiul de grajd. Spațiul în care ciupercile se pot dezvolta trebuie să fie întunecos, răcoros și umed.

Poate rămâi uimit să descoperi că o ciupercă poate crește în dulap sau chiar sub porțiunea de sub chiuvetă. De asemenea, aceste legume iau naștere și mai bine la subsol, fiindcă aici dispun de o temperatură optimă.

ADVERTISEMENT

Odată ce ați observat că apar ciupercile în mediul pe care l-ați creat, este musai să acordați o atenție mai sporită valorii termice și să asigurați un substrat umed. Și ventilația trebuia să fie una adecvată, încât ciupercile să nu apară în condiții de mucegai.

 Cât de benefice sunt ciupercile pentru organism

Ciupercile sunt unele dintre cele mai consumate legume. Din ele se pot prepara o mulțime de bucate, bogate în vitamine. Ciupercile au rol antioxidant, antiinflamator și anticancerigen. Totodată, sunt perfecte pentru o dietă, deoarece sunt sărace în calorii.

ADVERTISEMENT

”Toate soiurile de ciuperci sunt sărace în calorii și grăsimi și conțin cantități modeste de fibre și diverse substanțe nutritive. Poate că cele mai interesante proprietăți ale ciupercilor sunt substanțele vegetale non-nutritive ale acestora – polizaharide, indoli, polifenoli și carotenoizi, în cazul cărora studiile pe celule și animale au demonstrat efecte antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene.

Ciupercile sunt, de asemenea, recunoscute de bucătari pentru capacitatea lor de a crea arome savuroase și bogate numite umami, datorită prezenței unui aminoacid numit glutamat, care se găsește și în carne, pește, brânzeturi și supe fierte”, explică dr. Oana Cuzino  pe doc.ro

ADVERTISEMENT