News

Afirmația lui Joe Biden că unchiul său a fost mâncat de canibali i-a revoltat pe cei din Papua-Noua Guinee. “Nu merităm să fim etichetați astfel”

Președintele SUA Joe Biden a provocat un scandal diplomatic fără voia sa, după ce a povestit cum unchiul său a fost mâncat de canibali în urmă cu 80 de ani.
22.04.2024 | 16:30
Afirmatia lui Joe Biden ca unchiul sau a fost mancat de canibali ia revoltat pe cei din PapuaNoua Guinee Nu meritam sa fim etichetati astfel
Afirmația lui Joe Biden că unchiul său a fost mâncat de canibali i-a revoltat pe cei din din Papua-Noua Guinee. "Nu merităm să fim etichetați astfel". Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În realitate, conform datelor oficiale deținute de Armata SUA, unchiul lui Joe Biden, fost soldat pe atunci, s-a prăbușit în ocean cu un avion militar și nu a mai fost găsit niciodată. Cu toate acestea, președintele SUA a povestit recent, în fața unui public numeros, cum unchiul său a fost mâncat de canibali.

Afirmația lui Joe Biden că unchiul său a fost mâncat de canibali i-a revoltat pe cei din din Papua-Noua Guinee

”Nu au găsit niciodată cadavrul pentru că odinioară erau o mulțime de canibali în acea parte a lumii”, a declarat Joe Biden. Acum, James Marape, șeful guvernului din Papua Noua Guinee, i-a transmis lui Joe Biden să fie mai atent la ce declarații face, pentru că sunt deseori departe de adevăr.

ADVERTISEMENT

”S-ar putea ca afirmațiile președintelui Biden să fi fost o greșeală de exprimare. Însă țara mea nu merită să fie etichetată ca atare”, a declarat Marape, conform Politico. ”Al Doilea Război Mondial nu a fost vina poporului meu. Însă acesta a fost târât inutil într-un conflict pe care nu l-a provocat el”, a adăugat premierul.

Mai mult, Marape l-a îndemnat pe Joe Biden să ”curețe” rămășițele victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, care sunt ”împrăștiate în toată Papua Noua Guinee”. ”Poate că, având în vedere comentariile președintelui Biden și reacția puternică pe care au provocat-o în Papua Noua Guinee, este timpul ca SUA să găsească rămășițele cât mai multor victime ale celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv ale acelor militari care și-au pierdut viața ca Ambrose Finnegan (n.r. unchiul lui Joe Biden)”, a completat premierul din Papua Noua Guinee.

ADVERTISEMENT

Joe Biden a povestit cum unchiul său a fost mâncat de canibali acum 80 de ani

În urma declarațiilor bizare ale lui Joe Biden, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a transmis că unchiul președintelui ”și-a pierdut viața când avionu său s-a prăbușit în Pacific”. Așadar, nu putea fi mâncat de canibali pentru că cel mai probabil soldatul s-a stins în mare, alături de ceilalți oameni de la bordul avionului.

Cu toate acestea, Jean-Pierre i-a luat apărarea lui Joe Biden, considerând că acesta doar a vrut să-i aducă unchiului său un ”omagiu incredibil de emoționant și important”. Din păcate pentru Joe Biden, președinte aflat la 81 de ani, nu este prima dată când comite gafe bizare.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt speculate de opozanții politici care încearcă să-l învingă în cursa electorală de la finele anului.Declarațiile lui Joe Biden au fost comentate inclusiv de Michael Kabuni, un lector în științe politice la Universitatea din Papua Noua Guinee.

Acesta a recunoscut că au existat cazuri de canibalism, faimoase, în țara sa, însă e puțin probabil ca cetățenii din Papua Noua Guinee să fi mâncat vreodată soldați căzuți din cer. ”Grupul de oameni din Melanesian, din care face parte Papua Noua Guinee, este un popor foarte mândru.

ADVERTISEMENT

Acest popor ar considera acest tip de clasificare foarte ofensator. Nu pentru că cineva spuneoh, a fost canibalism aici”, da, știm asta, acesta este un fapt. Dar, scoaterea din context a informațiilor și implicarea că unchiul tău a sărit cumva din avion și a ajuns o masă copioasă este inacceptabilă”, a explicat expertul într-un interviu acordat Daily Mail.

ADVERTISEMENT