News

Afro-americanii din SUA, carne de tun pentru COVID-19. Motivele pentru care acești oameni sunt victime sigure

16.04.2020 | 16:04
Afroamericanii din SUA carne de tun pentru COVID19 Motivele pentru care acesti oameni sunt victime sigure
ADVERTISEMENT

Afro-americanii sunt cea mai vulnerabilă categorie de cetățeni ai SUA în fața coronavirusului din Wuhan. Jurnaliștii americani au explicat de ce.

Afro-americanii, cea mai vulnerabilă categorie în fața COVID-19

Afro-americanii sunt expuși mai mult ca orice altă categorie în fața noului coronavirus. În primul rând din cauza faptului că mulți dintre ei lucrează în sectorul serviciilor.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au supranumit COVID-19 „marele egalizator” pentru că nimeni nu este imun, indiferent de statutul social. Cu toate acestea, afro-americanii sunt mult mai vulnerabili în fața bolii, în raport cu alte categorii.

Cei de la sciencenews.org subliniază că 42% dintre decesele survenite în SUA au fost persoane de culoare. Mai mult, majoritatea sunt în sudul Americii, în zonele defavorizate social. De exemplu, în statele Louisiana și Mississippi, 65% dintre persoanele decedate sunt de culoare.

ADVERTISEMENT

Același lucru se întâmplă în Chicago, Illinios, unde 43% din totalul decedaților sunt afro-americani.

Un studiu care a început în urmă cu o săptămână, care a ajuns momentan la 18% din populația SUA, a descoperit că 33% dintre persoanele internate în stare gravă în spital sunt din rândul comunității afro-americane.

ADVERTISEMENT

Motivele pentru această situatie îngrijorătoare sunt următoarele:

  • 1. Majoritatea persoanelor de culoare lucrează în servicii. Vânzători, angajați în magazine, instituții, spitale, agricultură, transport public. Astfel, virusul se transmite foarte ușor în măsura în care oamenii merg la lucru.
  • 2. În comparație cu alte categorii sociale, afro-americanii au mari probleme de sănătate. 40% din totalul populației are hipertensiune arterială, dar și diabet și probleme cardiace. Mai mult, majoritatea afro-americanilor trăiesc în cartiere rău famate unde poluarea atinge cote alarmante.
  • 3. Din diferite motive, afro-americanii nu beneficiază de îngrijire medicală la standardele cele mai înalte. Mai mult, acești oameni nu au încredere în sistemul medical american. Sistemul de asigurări american, unul extrem de complex și de scump pentru anumite categorii sociale, nu este la îndemâna comunității afro-americane. În consecință, majoritatea oamenilor își neglijează sănătatea pe parcursul
  • 644,417 de persoane sunt infectate cu coronavirus în SUA și 28.559 au murit

Americanii au testat deja peste 3 milioane de persoane, însă specialiștii avertizează că situația va escalada în săptămânile următoare.

ADVERTISEMENT