Fotbal international

Agentul lui Kevin De Bruyne a fost arestat! Internaţionalul belgian nu a mai putut semna noul contract cu Manchester City

30.08.2020 | 13:46
Agentul lui Kevin De Bruyne a fost arestat Internationalul belgian nu a mai putut semna noul contract cu Manchester City
ADVERTISEMENT

Agentul mijlocașului echipei Manchester City, Kevin De Bruyne, a fost arestat în Belgia și și-a petrecut noaptea de joi spre vineri în închisoare.

Autoritățile belgiene au declanșat o anchetă în ceea ce-l privește pe Patrick De Koster, acesta fiind suspectat de spălare de bani și fals în acte.

ADVERTISEMENT

Presa belgiană scrie că dosarul a fost deschis încă din 2019, după o plângere venită chiar din partea lui De Bruyne, iar cercetările sunt conduse de judecătorul Michel Claise.

UPDATE: 7 septembrie, ora 17:15 / Agentul Patrick De Koster a rămas în arestul poliției din Belgia, iar astăzi a avut loc o întâlnire între De Koster și Kevin De Bruyne. Întâlnirea a fost organizată de poliția federală din Belgia și se crede că aceasta are legătură cu o plângere pe care fotbalistul naționalei Belgiei a depus-o împotriva agentului său în 2019.

ADVERTISEMENT

UPDATE: 30 august, ora 13:40 / Arestarea lui Patrick De Koster, agentul internaţionalului belgian Kevin de Bruyne încă de când acesta avea doar 15 ani, a blocat şi semnarea noului contract cu Manchester City de către starul „cetăţenilor”. City şi De Bruyne se înţeleseră pentru un nou contract pe cinci ani, conform căruia jucătorul urma să aibă un salariu săptămânal de 375.000 de euro, adică 1,5 milioane pe lună şi 18 milioane anual. Deocamdată, din cauza acestei situaţii, cele două părţi nu au mai putut oficializa noua înţelelgere.


A fost arestat agentul lui Kevin de Bruyne

Publicația belgiană Het Nieuwsblad scrie că arestarea agentului în vârstă de 55 de ani este legată de evenimente care au avut loc între anii 2013 și 2014, atunci când starul Kevin De Bruyne evolua în Bundesliga la VfL Wolfsburg.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că Patrick De Koster a apărut înaintea judecătorului vineri și a fost informat că va fi reținut pentru întrebări suplimentare. Agentul urmează să se prezinte miercuri în fața Camerei Consiliului.

Purtătorul de cuvânt al parchetului din Belgia, Eric Van Duysee, a explicat că De Koster este suspectat de spălare de bani și fals în acte, iar ancheta va fi condusă de Serviciul Central Anticorupție.

ADVERTISEMENT

Patrick De Koster, care este agentul lui Kevin De Bruyne din 2004, este acuzat de autoritățile belgiene că plățile care implică contractul lui De Bruyne cu Wolfsburg au trecut prin Liechtenstein, un paradis fiscal, și nu au fost declarate.

După trecerea internaționalului belgian de la VfL Wolfsburg la Manchester City în august 2015, De Koster, împreună cu fostul său partener de afaceri Didier Frenay, au încasat 10% din suma totală de transfer care s-a ridicat la 55 de milioane de lire sterline.

Deși mai are încă trei ani de contract cu Manchester City, șefii ”cetățenilor” au deschis negocierile cu Kevin De Bruyne pentru prelungirea înțelegerii până în vara anului 2025. Belgianul de 29 de ani urmează să primească un salariu de 350.000 de euro pe săptămână, adică 1,4 milioane euro lunar şi aproape 17 milioane de euro anual.

ADVERTISEMENT