Sport

Agnieszka Radwanska s-a pronunțat în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Tenisului îi lipsește. Poate reveni mai puternică”

Agnieszka Radwanska a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Fosta jucătoare de tenis din Polonia i-a luat apărarea româncei.
07.06.2023 | 10:25
Agnieszka Radwanska sa pronuntat in cazul de dopaj al Simonei Halep Tenisului ii lipseste Poate reveni mai puternica
Agnieszka Radwanska a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Agnieszka Radwanska a oferit primele păreri despre cazul de dopaj în care este protagonistă Simona Halep. Fosta mare jucătoare de tenis consideră că absența Simonei Halep este resimțită în circuitul feminin. Poloneza este convinsă că sportiva din România va reveni mai puternică pe terenul de tenis.

Agnieszka Radwanska s-a pronunțat în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Tenisului îi lipsește”

Agnieszka Radwanska și Simona Halep s-au întâlnit de 11 ori în circuitul WTA. Sportiva poloneză a câștigat 6 dintre confruntări, în timp ce româncei i-au revenit 5 victorii. Fostă ocupantă a locului 2 WTA în iulie 2012, poloneza nu își explică de ce românca nu primește mai repede un verdict în procesul de dopaj.

ADVERTISEMENT

Românca a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, iar în luna mai a fost notificată că i s-au descoperit „nereguli” în pașaportul biologic. „Sunt foarte tristă că nu joacă, chiar cred că tenisului îi lipsește Simona.

De asemenea, nu înțeleg de ce trebuie să aștepte atât de mult ca să fie audiată. Cred că totul ar fi trebuit să se desfășoare mult mai rapid, să se fi luat deja o decizie până în acest moment”, a declarat Agnieszka Radwanska, conform Hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Agnieszka Radwanska, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Poate reveni mai puternică”

Audierea Simonei Halep a fost amânată de trei ori. Românca a postat un mesaj în care s-a revoltat pe rețelele de socializare în urma „tratamentului” care îi este administrat de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Audierea programată pe 28 mai a fost amânată, iar a patra tentativă de a primi o nouă audiere la tribunal este programată la finalul lunii iunie. „A fost mereu o luptătoare, o războinică. A demonstrat de atâtea ori acest lucru că este acolo, că joacă un tenis grozav și chiar cred că poate reveni mai puternică”, a mai spus Agnieszka Radwanska.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va rata, cel mai probabil, și întrecerea de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Competiția de pe iarba londoneză se va desfășura în perioada 3-16 iulie. Dubla campioană de Grand Slam nu se află pe lista de intrări și doar cu o invitație specială mai poate urca pe tabloul principal.

Agnieszka Radwanska, fostă rivală a Simonei Halep în circuitul WTA

În ciuda performanțelor notabile din turneele WTA, Agnieszka Radwanska nu a reușit să urce pe locul 1 mondial. Cel mai aproape a fost în vara anului 2012, când a ocupat locul 2 în lume. De-a lungul carierei, poloneza a adunat 594 de victorii și a suferit 269 de înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Premiile financiare obținute din tenis s-au ridicat la suma de 27,6 milioane de dolari. Totodată, Agnieszka Radwanska și-a trecut în palmares 20 de turnee WTA, cel mai important fiind la Turneul Campioanelor în 2015.

În 2012, Agnieszka Radwanska a jucat finală la Wimbledon și a fost învinsă de Serena Williams, iar în 2014 a evoluat în ultimul act la Indian Wells, unde a pierdut în fața Flaviei Penetta.

ADVERTISEMENT