News

Ai cont și card la CEC Bank? Anunțul momentului pentru toți clienții a fost făcut chiar înainte de Crăciun

Anunțul momentului pentru cei care au cont și card la CEC Bank. Clienții instituției trebuie să fie foarte atenți, mai ales în perioada Crăciunului.
23.12.2023 | 18:44
Ai cont si card la CEC Bank Anuntul momentului pentru toti clientii a fost facut chiar inainte de Craciun
Anunț important pentru cei care au cont și card la CEC Bank. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CEC Bank a făcut anunțul momentului pentru cei care au cont și card la bancă. Ce trebuie să știe toți clienții în perioada Crăciunului și de ce trebuie să fie atenți?

Anunțul momentului pentru cei care au cont și card la CEC Bank

Mulți români care au cont la CEC Bank pot deveni victimele fraudelor online. Trebuie să ai mare grijă la anumite mesaje primite în numele băncii.

ADVERTISEMENT

Instituția bancară controlată de stat, prin Ministerul Finanțelor Publice, a lansat un avertisment important. Cei care au cont și card la CEC Bank trebuie să știe acest lucru.

Mai exact, banca i-a avertizat pe clienți în legătură cu tentativele de fraudă care au loc în perioada sărbătorilor de iarnă. În mediul online, instituția le-a transmis clienților să fie atenți la anumite link-uri, mail-uri sau SMS-uri care nu par în regulă.

ADVERTISEMENT

Totodată, clienții sunt avertizați să nu ofere date bancare sau personale dacă mesajele primite sunt suspicioase, pentru a evita situațiile de fraudă care se pot întâmpla.

“Ai grijă la tentativele de fraudă care vin frumos ambalate în promisiuni de câștiguri rapide și cadouri în perioada sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Verifică orice informație primită și link-urile/mail-urile/SMS-urile suspicioase și nu oferi date bancare sau personale”, se arată în mesajul postat de CEC Bank pe pagina de Facebook.

Cum poți să-ți protejezi contul de fraudă

CEC Bank a lansat un avertisment cu privire la frauda online și la începutul acestei luni. Dacă nu sunt atenți, clienții se pot trezi fără bani în cont, deoarece hackerii online le pot accesa foarte ușor datele.

ADVERTISEMENT

Astfel, clienții trebuie să verifice cu atenție mesajele și mail-urile primite în numele băncii. Pentru a retrage banii din conturi, hackerii se folosesc de semnăturile băncilor.

Nu trebuie să accesezi link-uri dubioase și nici să deschizi documente ce nu par a fi oficiale. Multe mesaje de fraudă sunt bine formulate, așa că poate fi ușor să le confunzi.

Datele bancare, mai ales cele de pe card, cum ar fi numărul sau codul de securitate, nu trebuie oferite nimănui. Evită să trimiți, de asemenea, poze cu actul de identitate.

CEC Bank nu este singura instituție din România care a emis mesaje de avertizare privind tentativele de fraudă. Și alte bănci cu lansat astfel de avertismente, dar și instituții precum Poșta Română.

ADVERTISEMENT
Tags: