News

Poșta Română, în centrul unui avertisment important. Cum ar putea fi păcăliți românii

Poșta Română este în centrul unui avertisment important. Românii ar putea fi păcăliți și le-ar putea fi furate datele personale și bancare.
23.01.2023 | 09:25
Posta Romana in centrul unui avertisment important Cum ar putea fi pacaliti romanii
Poșta Română e în centrul unui avertisment important. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Poșta Română este în centrul unui avertisment important și toți românii trebuie să știe, altfel datele le-ar putea fi furate. Este vorba de anumite email-uri pe care le primesc cei care așteaptă colete.

Poșta Română, în centrul unui avertisment important. Românii trebuie să fie atenți

Românii trebuie să știe că Poșta Română este în centrul unui avertisment foarte serios. Sunt vizați românii din toată țara întrucât este în plină desfășurare o campanie de fraude online.

ADVERTISEMENT

Mai exact, o campanie de tip phising folosește imaginea Poștei Române. Românilor li se spune că au un pachet fictiv la o agenție a companiei naționale și că trebuie să plătească o anumită sumă pentru ca acesta să fie expediat, potrivit idevice.ro.

Românii trebuie să știe că Poșta Română nu trimite astfel de email-uri.

Campania de psising mizează pe faptul că unii dintre românii care au de primit colete vor fi păcăliți prin intermediul acestei metode și că vor accesa astfel website-ul malițios din email-ul primit. Așa vor ceda datele personale, inclusiv pe cele bancare, pentru ca banii să le fie furați.

ADVERTISEMENT

Ce achiziții va face Poșta Română

Compania Națională Poșta Română urmează să achiziționeze 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile, precum şi 8.600 de imprimante mobile pentru angajații din toată țara.

Anul trecut, în luna aprilie, Guvernul a aprobat memorandumul pentru implementarea strategiei de dezvoltare şi diversificare economică a companiei.

ADVERTISEMENT

Această hotărâre, care a fost aprobată de Guvernul României, prevede modernizarea Poștei Române prin digitalizarea, automatizarea, robotizarea și tehnologizarea (D.A.R.T.) infrastructurii Companiei.

Rețeaua va fi dotată cu terminale, imprimante, mijloace de transport cu emisii reduse și cutii poștale digitale.

ADVERTISEMENT

“Această achiziţie este esenţială modernizării Poştei Române. Fiecare curier poştal va putea oferi servicii de care clienţii anului 2023 au nevoie şi va utiliza dispozitive inteligente şi rapide, pentru a diminua timpul petrecut cu activităţi repetitive.

Pentru transparenţă deplină, comunicăm toate specificaţiile tehnice inclusiv în acest comunicat de presă, dar şi pe website-ul companiei.

Cu fiecare proiect suntem cu un pas mai aproape de Poşta viitorului şi suntem determinaţi să transformăm această Companie într-un partener de încredere pentru toţi românii.”, a explicat Valentin Ştefan, Directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română.

ADVERTISEMENT
Tags: