News

Ai contract cu ENEL, Engie, E.On sau Hidroelectrica? Iată cum poți plăti mai puțin pentru curentul electric

Vești bune pentru românii care s-au săturat de facturile uriașe la energiea electrică. Președintele Asociației Energie Inteligentă a făcut anunțul.
13.04.2024 | 20:50
Ai contract cu ENEL Engie EOn sau Hidroelectrica Iata cum poti plati mai putin pentru curentul electric
Iată cum poți plăti mai puțin pentru curentul electric Colaj foto Fanatik
ADVERTISEMENT

O anumită categorie de persoane poate să beneficieze de o reducere de până la 10% la prețul facturilor la energia electrică. 

Cine sunt românii care vor beneficia de reducerea de până la 10%

Este vorba de românii care au contract cu furnizorii de energie electrică precum: ENEL, ENGIE, Hidroelectrica sau E.ON.

ADVERTISEMENT

Aceștia ar putea beneficia de facturi mult mai mici la energie dacă consumă peste 250 de kilowați/oră și au plafon de preț ridicat de 1,3 lei pe kilowatt/oră, cu TVA inclus.

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă, a transmis că cei care au un consum sub acest prag minim nu vor simți o reducere semnificativă a prețului la facturi.

ADVERTISEMENT

 „În principiu, vom avea astfel de situații, în special la nivelul celor care consumă în momentul de față peste 250 de kilowați/h pe lună și cei care aveau un plafon foarte ridicat 1,3 lei pe kilowatt/oră, cu TVA inclus.

Aceștia vor fi principalii beneficiari și vor resimți un impact în ceea ce privește factura gazelor naturale.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care în momentul de față au plafonul minim, cel mai probabil nu va exista o scădere efectivă a prețului și a valorii facturii, având în vedere că acest plafon minim în momentul de față este la nivelul ofertelor care sunt în piață, deci, ca atare, cel mai probabil ei nu vor fi beneficiarii evenimentelor din momentul de față”, a declarat Dumitru Chisăliță.

De asemenea, șeful Asociației Energie Inteligentă a ținut să precizeze că facturile românilor la energie sunt mari și din cauza lipsei energiei solare de pe piața internă.

ADVERTISEMENT

Deși în România se produc cantități mari de energie solară, aceasta este vândută la export, din cauza lipsei cererii interne, la prețuri derizorii. Asta în timp ce românii plătesc, lunar, sume uriașe la facturi.

Dumitru Chisăliță a afirmat că pentru a rezolva această problemă se lucrează la dezvoltarea unor sisteme de stocare  și reconversie a energiei solare în energie electrică.

 

ADVERTISEMENT