News

Al doilea oraş din România care va avea metrou! Primarul a făcut anunţul oficial. Când va fi gata construcţia

16.05.2020 | 21:22
Al doilea oras din Romania care va avea metrou Primarul a facut anuntul oficial Cand va fi gata constructia
ADVERTISEMENT

Oraşul Cluj-Napoca va fi al doilea din România care va avea metrou. Primarul Emil Boc susţine că se va lansa licitaţia de execuţie şi construcţie, iar în aproximativ 10 ani construcţia va fi gata.

Al doilea oraş din România care va avea metrou! Primarul a făcut anunţul oficia

Metroul din Cluj se află aproape de etapa de execuţie, spune primarul Emil Boc. În acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate. Pe lângă metrou, va exista şi un tren metropolitan care va asigura legătura între localităţile din jur.

ADVERTISEMENT

„Deja se lucrează la studiul de fezabilitate pentru construcţia metroului din Cluj şi a trenului metropolitan. Suntem în faza premergătoare lansării licitaţiei de execuţie şi construcţie.

Am parcurs toţi ceilalţi paşi. Este o distanţă de 16 kilometri care va prinde zona metropolitană”, a spus Emil Boc pentru Ziarul Financiar.

ADVERTISEMENT

„Metroul va porni din comuna Floreşti, va străbate tot oraşul”

Emil Boc susţine că, din planul de interconectare a localităţilor din judeţ, fac parte mai multe staţii de transport în comun:

„Vrem să conducem atât la mobilitate, cât şi la dezvoltare economică. Clujul poate rămâne competitiv doar dacă se gândeşte de pe acum la viitor. Peste zece ani cu siguranţă vom avea metrou la Cluj”, susţine edilul

ADVERTISEMENT

Primarul Clujului a spus şi care va fi punctul de start: „Metroul va porni din comuna Floreşti, va străbate tot oraşul până aici la podul IRA unde se va intersecta cu trenul metropolitan. Mai departe, acesta va face legătura între localităţile din jurulul Clujului”

Pe linia de metrou sunt propuse 15 staţii pe o lungime de aproximativ 16 kilometri: „Suntem în faza premergătoare lansării licitaţiei de execuţie şi construcţie. Am parcurs toţi ceilalţi paşi. Este o distanţă de 16 kilometri care va prinde zona metropolitan”

ADVERTISEMENT

Valoarea proiectului va fi de aproximativ 1 miliard de euro, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, naţionale şi locale, dar şi din parteneriate public-privat.

 

 

ADVERTISEMENT