Sport

Alcaraz, avertisment pentru Djokovic înaintea finalei: ”Pot să îl bat aici”

Carlos Alcaraz a ajuns în prima sa finală la Wimbledon, însă a ținut să transmită că nu se teme de Novak Djokovic și e convins că poate câștiga.
15.07.2023 | 09:00
Alcaraz avertisment pentru Djokovic inaintea finalei Pot sa il bat aici
Carlos Alcaraz a ajuns în prima sa finală la Wimbledon, însă a ținut să transmită că nu se teme de Novak Djokovic și e convins că poate câștiga. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tânărul tenismen spaniol care ocupă locul 1 în clasamentul ATP l-a învins în semifinale pe rusul Daniil Medvedev în minim de seturi, la fel cum a făcut și sârbul în partida cu italianul Jannik Sinner.

Djokovic, avertizat de Alcaraz înaintea finalei de la Wimbledon 2023

Imediat după ce s-a calificat în marea finală de la Wimbledon 2023, Carlos Alcaraz l-a avertizat pe Novak Djokovic că va lupta cu toate forțele pentru a se impune și a transmis că nu are de ce să se teamă.

ADVERTISEMENT

”E un vis devenit realitate pentru mine. Să joc o finală la Wimbledon e ceva de necrezut pentru mine. Mă voi bucura de acest moment grozav pentru mine. E timpul să continui să visez.

Ce pot să spun? Toată lumea știe ce legendă este el (n.r. – Novak Djokovic). Va fi foarte, foarte dificil, dar voi lupta. O să cred în mine și cred că pot să îl bat aici. Va fi dur, dar la asta am visat, de când am fost mic.

ADVERTISEMENT

E o finală, nu e timpul să mă tem sau să fiu obosit, voi da totul pentru a câștiga și vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Alcaraz, la finalul întâlnirii din semfinale cu Medvedev.

Djokovic poate egala recordul lui Federer

În urmă cu câteva zile, înainte de duelurile din sferturi, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic s-au pregătit pe terenuri alăturate de antrenament. Tatăl liderului mondial l-ar fi filmat pe sârb, iar gestul l-a iritat pe acesta.

ADVERTISEMENT

Ibericul a recunoscut că tatăl său a surprins imagini cu Djokovic la antrenament, precizând că este un mare fan al ”sportului alb”. Totodată, Alcaraz a considerat că o filmare cu jucătorul sârb nu îi va aduce niciun fel de avantaj.

Novak Djokovic, care a stabilit un record cu cele 35 de finale de Grand Slam din carieră, se consideră mare favorit la câștigarea celui de-al 8-lea titlu la Wimbledon, prin care ar egala performanța unică deținută de Roger Federer.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va câștiga pe iarba londoneză, unde se consideră a fi favorit, sârbul ar egala performanța de 24 de victorii la Grand Slam deținut de australianca Margaret Court, din perioada romantică a tenisului.

ADVERTISEMENT