Sporturi

Wimbledon 2023, semifinale. Carlos Alcaraz – Novak Djokovic, marea finală

S-au încheiat semifinalele, iar cele două finale de la Wimbledon 2023 sunt Marketa Vondrousova - Ons Jabeur la feminin și Carlos Alcaraz - Novak Djokovic la masculin.
14.07.2023 | 20:32
Wimbledon 2023 semifinale Carlos Alcaraz  Novak Djokovic marea finala
Spaniolul Carlos Alcaraz și rusul Daniil Medvedev se întâlnesc în a doua semifinală de pe tabloul masculin de la Wimbledon 2023. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
14-07-2023
15:53

Carlos Alcaraz - Daniil Medvedev 6-3, 6-3, 6-3

6-3, 6-3, 6-3: Carlos Alcaraz se impune după un triplu 6-3 în fața lui Daniil Medvedev și va juca finala împotriva lui Novak Djokovic.

4-2: Spaniolul face din nou break.

3-0: Alcaraz se desprinde și în debutul setui al treilea. 

6-3: Succes pentru sportivul iberic în oglindă și în actul secund! Medvedev e condamnat să câștige setul 3 pentru a rămâne în meci.

Carlos Alcaraz se impune destul de lejer în primul set!

6-3: Sportivul iberic reușește să câștige primul set!

3-3: Șase game-uri și niciunul dintre cei doi nu a avut vreo șansă de break.

2-1: Partida începe sub semnul echilibrului, fiecare jucător reulind să-și facă serviciul.

0-0: A început meciul.

Spaniolul Carlos Alcaraz și rusul Daniil Medvedev se întâlnesc în a doua semifinală de pe tabloul masculin de la Wimbledon 2023.

14-07-2023
12:33

Jannik Sinner - Novak Djokovic 3-6, 4-6, 6-7 (4)

3-6, 4-6, 6-7 (4): Djokovic s-a impus destul de ușor în fața lui Jannik Sinner și va juca a 35-a finală de Grand Slam din carieră, un record. În plus, sârbul va avea șansa să egaleze recordul de opt victorii la Wimbledon deținut de elvețianul Roger Federer.

3-6, 4-6, 6-6: Nole salvează două mingi de set ale italianului și trimite jocul în tie-break.

3-6, 4-6, 5-4: Echilibrul se păstrează, iar sârbul servește pentru a rămâne în set.

3-6, 4-6, 3-3: Ambii jucători își fac serviciul și merg cap la cap.

3-6, 4-6, 2-1: Setul al treilea începe sub semnul echilibrului, chiar dacă Djokovic a ratat trei mingi de break.

3-6, 4-6: Djokovic este în controlul semifinalei și câștigă și al doilea set.

3-6, 4-5: Sinner se apropie la un singur game, însă Nole va servi pentru a lua și actul secund.

3-6, 2-4: Sârbul salvează o minge de break și își păstrează avansul.

3-6, 1-2: Djokovic începe în forță și setul secund și trece în avantaj cu break.

3-6: Sârbul servește din ce în ce mai bine și își pune în cont primul set.

2-4: Sinner pare că a reușit să intre în meci, dar a ratat o șansă de a-și lua break-ul înapoi.

0-3: Djokovic începe în forță partida și face break încă din start.

0-0: A început meciul.

Italianul Jannik Sinner și sârbul Novak Djokovic se întâlnesc în prima semifinală de pe tabloul masculin de la Wimbledon 2023.

14-07-2023
10:14

Jannik Sinner - Novak Djokovic, prima semifinală la Wimbledon de pe tabloul masculin

Jannik Sinner (8 ATP) și Novak Djokovic se înfruntă în prima semifinală a zilei de pe tabloul masculin la Wimbledon 2023. Partida va avea loc pe Centre Court, din Londra, și va începe nu înainte de ora 15:30. 

Sârbul a câștigat toate cele trei dueluri directe împotriva lui Jannik Sinner. În a doua semifinală a zilei se înfruntă Carlos Alcaraz (1 ATP) și Daniil Medvedev (3 ATP). Duelul va începe la scurt timp după încheierea primei partide de pe „Central”, dintre Sinner și Djokovic. 

13-07-2023
13:59

Ons Jabeur - Aryna Sabalenka 6-7 (5), 6-4, 6-3

6-7 (5), 6-4, 6-3: Ons Jabeur își valorifică propriul serviciu, câștigă meciul și se califică în finala feminină de la Wimbledon. Sâmbătă, de la ora 16:00, se va lupta pentru trofeu cu cehoaica Marketa Vondrousova.

6-7 (5), 6-4, 5-3: Ons Jabeur ratează două mingi de meci pe serviciul adversarei, însă servește acum pentru accesul în finală.

6-7 (5), 6-4, 4-2: Tunisianca face break-ul și are acum prima șansă la câștigarea meciului.

6-7 (5), 6-4, 2-2: Și setul decisiv începe identic cu primele două, cu ambele sportive câștigând pe propriul serviciu.


6-7 (5), 6-4: Ons Jabeur câștigă încă două game-uri la rând și trimite semifinala în set decisiv.

6-7 (5), 4-4: Ons Jabeur își recuperează break-ul.

6-7 (5), 3-4: Bielorusa are un break avans.

6-7 (5), 2-3: Sabalenka face primul break al meciului.

6-7 (5), 2-2: Echilibru și în startul setului secund, din nou fără break.


6-7: Sabalenka se impune cu 7-5 în tie-break și câștigă astfel primul set.

6-6: Cele două sportive au mers cap la cap, fără niciun break. Învingătoarea primului set se va decide la tie-break.

4-4: Set foarte echilibrat, niciun break până acum.

1-1: Ambele jucătoare câștigă pe propriul serviciu la începutul primului set.

0-0: A început meciul, cu Aryna Sabalenka la serviciu.

Partida Ons Jabeur – Aryna Sabalenka, a doua semifinală feminină de la Wimbledon, va începe în jurul orei 17:15. Ea va putea fi urmărită în direct pe postul Europsort 2.

13-07-2023
12:41

Elina Svitolina - Marketa Vondrousova 3-6, 3-6

3-6, 3-6: Marketa Vondrousova își face serviciul, câștigă al doilea set și implicit meciul. E prima finalistă de la Wimbledon 2023.

3-6, 3-5: Svitolina face un nou break, dar își pierde imediat serviciul. Vondrouseva servește pentru câștigarea meciului.

3-6, 0-4: Svitolina recuperează un break și încearcă să rămână în meci.

3-6, 0-4: Încă un break pentru Vondrousova.

3-6, 0-3: Început în forță al Marketei Vondrousova și în setul secund. Jucătoarea din Cehia are un game avans și controlează jocul.


3-6: Jucătoarea din Cehia ia două game-uri la rând și își adjudecă primul set.

3-4: Ambele jucătoare îți pierd serviciul, Vondrousova are totuși un break avans.

2-3: Vondrousova reușește primul break al meciului.

1-1: Ambele jucătoare își fac serviciul în startul meciului.

0-0: A început meciul, cu jucătoarea din Ucraina la serviciu.

Elina Svitolina – Marketa Vondrousova este prima semifinală a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Partida poate fi urmărită în direct pe postul de televiziune Eurosport 2.

Mai este un singur pas pânâ la momentele în care, respectând o veche tradiție a turneelor de Grand Slam, sâmbătă, 15 iulie, la feminin și duminică, 16 iulie, la masculin, vom afla câștigătorii celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului 2023, cel de la Wimbledon, de pe iarba londoneză. Ne aflăm în fața meciurilor care vor desemna cei doi finaliști și cele două finaliste.

Novak Djokovic vrea al cincilea titlu consecutiv pe iarba londoneză la Wimbledon 2023

Sferturile de finală ale ediției 2023 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon au mers la masculin exact după calculul hârtiei. Cei doi merituoși jucători revelație, intrați în primii opt la această ediție, americanul Christoph Eubanks și rusul Roman Safiulin au încheiat parcursul, dar au făcut-o cu fruntea sus. Eubanks l-a chinuit rău pe rusul Daniil Medvedev, numărul 3 mondial, care s-a impus greu, în cinci seturi, iar Safiulin a cedat cu 1-3 la italianul Jannick Sinner.

ADVERTISEMENT

Principalul favorit, sârbul Novak Djokovic, a câștigat în patru seturi la rusul Andrei Rublev, dar senzația celor prezenți a fost că nici un moment succesul lui Nole nu a fost pus în pericol, acesta fiind cu două clase peste un adversar bătăios, dar clar sub valoarea sârbului. Acesta țintește al cincilea titlu consecutiv la Wimbledon, în 2020 turneul fiind anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Neașteptat de clară a fost victoria spaniolului Carlos Alcaraz la danezul Holger Rune, în trei seturi, deși se aștepta un meci maraton.

Sinner visează la revanșa cu Djokovic în semifinale la Wimbledon 2023

Foarte multă lume așteaptă semifinala masculină dintre Novak Djokovic și Jannick Sinner, deși e evident că a doua semifinală, Daniil Medvedev – Carlos Alcaraz ar fi meciul vedetă al semifinalelor. Motivul îl reprezintă faptul că Djokovic – Sinner a fost și semifinala ediției precedente a turneului lonondez și atunci sârbul a reușit să întoarcă meciul de la scorul de 2-0 pentru italian! Sinner spune că a învățat mult din acel meci și că este pregătit de revanșă.

ADVERTISEMENT

Cea de-a doua semifinală înseamnă meciul dintre locurile 1 și 3 mondial, Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev, în care scorul la general este 1-1. Cei doi s-au întâlnit la ediția din 2021 la Wimbledon în faza 32-imilor și atunci rusul s-a impus cu 3-0. Ibericul s-a impus în două seturi anul acesta la Mastersul de la Indian Wells, în finală.

Programul semifinalelor la masculin Wimbledon 2023

Vineri, 14 iulie

  • Alcaraz – Mevedev
  • Djokovic – Sinner

Liderul mondial la feminin, Iga Swiatek, a plecat acasă în sferturile de finală de la Wimbledon 2023

În competiția feminină, marea favorită, liderul mondial Iga Swiatek, a plecat acasă încă din faza sferturilor de finală, rămânând cu cele două succese de la Roland Garros în turneele de Grand Slam. Swiatek mai demonstrase slăbiciuni și în optimi, când a învins-o greu pe Belinda Bencic. De această dată, în sfertul de finală cu ucraineanca Elina Svitolina nu a mai avut aceeași șansă și a cedat cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Cehoiaca Marketa Vondruosova este a doua jucătoare după Svitolina din categoria celor care nu au fost capi de serie, după ce a executat-o lejer pe americanca Jessica Pegula. Aceasta a fost depășită la toate capitolele, nici un moment succesul cehoaicei nefiind pus sub semnul întrebârii. Vondrousova are un serviciu foarte bun și are lovituri în forță foarte bine gândite de pe fundul terenului.

Ons Jabeur s-a revanșat în fața Elenei Rybakina pentru finala pierdutâ anul trecut, iar Aryna Sabalenka, tenis foarte solid în fața lui Madison Keys, pare a deveni acum principala favorită la trofeu.

ADVERTISEMENT

Ne îndreptăm spre o finală Sabalenka – Vondrousova la Wimbledon 2023

În prima semifinală de joi, 13 iulie, pe teren vor fi ucraineanca Elina Svitolina și cehoiaca Marketa Vondrousova. Este un meci echilibrat, în care scorul la general este de 3-2 pentru jucătoarea din Ucraina, care s-a impus de trei ori la rând până în 2019. De atunci și până în prezent s-au mai jucat două partide, una la Olimpiada de la Tokyo, ambele adjudecate de Vondrousova.

Al doilea meci al zilei de joi va opune pe principala favorită, bielorusa Aryna Sabalenka, jucătoare care a ajuns la fiecare turneu de Grand Slam în 2023 cel puțin în semifinale tunisiencei Ons Jabeur. Scorul la general este de 3-1 pentru Sabalenka, învinsă doar pe zgura de la Roland Garros în 2019. Cele două s-au întâlnit și în 2021 la Wimbledon, victorie pentru sportiva din Belarus.

Programul semifinalelor la feminin Wimbledon 2023

Joi, 13 iulie

  • ora 15:30 Svitolina – Vondrousova
  • ora 17:00 Sabalenka – Jabeur
ADVERTISEMENT