Life

Alec Baldwin și-a aflat sentința în cazul morții colegei sale de platou, Halyna Hutchins. Producătorii filmului Rust, amendați cu peste 100.000 de dolari

Alec Baldwin și-a aflat sentința în cazul morții colegei sale de platou, Halyna Hutchins, pe care a împușcat-o accidental în octombrie 2021. Producătorii filmului Rust au fost amendați cu peste 100.000 de dolari.
22.04.2022 | 07:30
Alec Baldwin sia aflat sentinta in cazul mortii colegei sale de platou Halyna Hutchins Producatorii filmului Rust amendati cu peste 100000 de dolari
Alec Baldwin și-a aflat sentința în cazul morții colegei sale de platou, Halyna Hutchins. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alec Baldwin a fost achitat de acuzațiile de ucidere din culpă după ce și-a împușcat accidental colega pe platourile de filmare în octombrie, atunci când arma din mâna lui s-ar fi descărcat accidental. Producătorii au fost sancționați cu o amendă uriașă.

Alec Baldwin și-a aflat sentința în cazul morții colegei sale de platou, Halyna Hutchins

Actorul în vârstă de 64 de ani a scăpat de acuzațiile care i-au fost aduse după uciderea Halynei Hutchins pe 21 octombrie 2021, pe platourile de filmare ale westernului Rust.

ADVERTISEMENT

Autoritatea care reglementează regimul armelor şi muniţiilor în statul american New Mexico a decis ca producătorii filmului Rust să fie amendați  pentru “neglijenţă şi nerespectarea normelor de siguranţă la locul de muncă”. Amenda primită este în valoare de 139.793 de dolari.

Actorul a făcut anunțul pe rețelele de socializare. Miercuri, starul a declarat că “acest raport oficial îl exonerează de orice acuzaţie legată de omorârea colegei lui”.

ADVERTISEMENT

Compania Rust Movie Productions a declarat, printr-un comunicat, că nu este de acord cu decizia autorităților și că va face apel în instanțele superioare de justiție.

Alec Baldwin
Alec Baldwin a fost achitat de acuzațiile de ucidere din culpă. Sursa foto: Instagram

Compania de producție nu a elaborat niciun proces pentru a se asigura că pe platoul de filmare nu se aflau gloanțe adevărate, această faptă fiind o încălcare clară a standardelor de siguranță din industrie.

ADVERTISEMENT

Asistentul de regie David Halls i-a dat actorului un revolver de calibru mare fără a se consulta cu specialiștii în arme de pe platou, fie în timpul sau după ce arma a fost încărcată, notează Variety.

“Conducerea a avut mai multe ocazii de a lua măsuri corective și a ales să nu facă acest lucru. Ca urmare a acestor eșecuri, regizorul Joel Souza și directorul de imagine Halyna Hutchins au fost grav răniți. Halyna Hutchins a sucombat în urma rănilor suferite.”, se arată în raportul autorităților.

ADVERTISEMENT

În plus, au existat plângeri documentate privind siguranța armelor de foc din partea membrilor echipei, însă nu au fost rezolvate. Mai mult, experții în domeniul armelor nu au fost lăsați să ia decizii privind instruirea suplimentară în materie de siguranță.

Alec Baldwin va deveni tată pentru a opta oară

Hilaria Baldwin (38 de ani), soția actorului, este însărcinată pentru a șaptea oară, iar copilul lor va veni pe lume în toamna acestui an. Alec Baldwin mai are o fiică din căsnicia anterioară.

“După multele suișuri și coborâșuri din ultimii ani, avem o surpriză incitantă și uriașă pentru voi! Un nou Baldwinito va veni pe lume în această toamnă.

Eram convinși că avem o familie completă, dar ne bucurăm peste măsură de această veste. Împărtășesc cu voi momentul în care le-am spus și copiilor, iar după cum puteți vedea, ei sunt foarte încântați.

Bebelușul vine ca o rază de lumină în viețile noastre și în aceste vremuri nesigure. Mi-a fost dor de voi în timpul pauzei pe care am făcut-o în mediul online. Dar m-am întors.

Și aștept cu nerăbdare să continui această aventură sălbatică pe care o numim viață. Vă transmitem dragoste vouă și celor dragi!”, a anunțat actorul pe contul de Instagam.

ADVERTISEMENT